ABD, IŞİD’e kara harekatı yapmayacak

ABD, IŞİD’e kara harekatı yapmayacak

ABD Başkanı Barack Obama’nın bugün açıklayacağı IŞİD ile mücadele stratejisinin detayları belli oldu. Beyaz Saray’dan yapılan ilk açıklamaya göre ABD geniş bir koalisyona liderlik edecek ancak askerlerini bölgeye göndermeyecek.

Beyaz Saray yazılı bir açıklama ile Başkan Barack Obama’nın merakla beklenen konuşmasının kısa bir bölümünü paylaştı. Açıklamada geçen ifadelere şöyle:

“Bu akşam yeni Irak hükümeti, diğer müttefiklerimiz ve Kongre ile devam eden istişarelerin sonunda Amerika’nın terörist tehdidini etkisiz hale getirmek için geniş bir koalisyona liderlik edeceğini duyurabilirim. Amacımız açık; IŞİD’i kapsamlı ve aralıksız devam eden terörle mücadele stratejimiz yoluyla zayıflatacak ve tamamen yok edeceğiz.

Amerikalıların bu çabaların Irak ve Afganistan’dakine göre farklı olacağını anlamalarını istiyorum. Bu Amerikan askerlerinin yabancı topraklarda savaşmasını içermiyor. İstikrar için başatılacacak bu terörle mücadele kampanyası IŞİD’in var olduğu yerlerde hava kuvvetlerimizi kullanmak ve bölgedeki müttefik kuvvetlerimizin askerlerine desteklemek yoluyla olacak. Bizi tehdit eden teröristlere karşı ön cephedeki müttefiklerimizi desteklediğimiz bu strateji Yemen ve Somali’de yıllardan beri başarı ile uygulanıyor.”

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.