ABD, iç siyasete karıştırılmaktan rahatsız

ABD, iç siyasete karıştırılmaktan rahatsız

Washington’da temaslarda bulunan Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve İstanbul Milletvekili Faik Tunay’dan oluşan CHP heyeti, 17 Aralık’tan sonra Türkiye’nin ABD başkentinden nasıl göründüğüne ilişkin gözlemlerini Türk basın mensuplarıyla paylaştı.

Cumartesi günü bir sohbet toplantısı yapan milletvekilleri, ABD Başkanı Barack Obama’yla görüşmesini kamuoyuna farklı yansıttığı düşünülen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Washington’da duyulan rahatsızlığı aktardı.

    CHP milletvekilleri, Erdoğan’ın Fethullah Gülen’in iadesine Obama’nın “olumlu” baktığını söylemesinin Amerikalı yetkilileri “şaşırttığını” ifade ettiler. Yönetime yakın kimselerden “Hiçbir Amerikan başkanı bir başka ülkenin kendi iç meselesiyle ilgili konuya direkt olarak girmez. Böyle bir yorumda bulunmaz. Amerikan başkanının ağzına kastetmediği sözler yerleştirilmesinden hoşlanmayız.” türü yorumlar duyduklarını kaydettiler. Beyaz Saray’dan bir yetkili de bazı Türk basın mensuplarına yaptığı yazılı açıklamayla Erdoğan’ın Gülen bahsinde Obama’ya atfettiği cevabın “doğru olmadığını” bildirmişti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.