ABD İç Güvenlik Bakanı: Trump’ın teklifi yasadışı ve uluslararası hukuka aykırı

ABD İç Güvenlik Bakanı: Trump’ın teklifi yasadışı ve uluslararası hukuka aykırı

ABD İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olan Donald Trump’ın “Müslümanların ABD’ye girişinin tamamen yasaklanması” teklifine sert tepki gösterdi.

Sınır güvenliğinden sorumlu bakanlığın başındaki isim Johnson’a, MSBC televizyonuna verdiği mülakatta Donald Trump’ın açıklamaları soruldu. Bugüne kadar siyasi tartışmaların içinde yer almayan İç Güvenlik Bakanı Johnson, başkan adayı olan kişilere cevap vermekten kaçındığını dile getirdi.

Donald Trump’ın önerisine sessiz kalmayan Johnson, “Ancak ulusal güvenlik ve iç güvenlikteki insanlar olarak eğer önde giden başkan adayı sorumsuzca, muhtemelen yasadışı, anayasa dışı, uluslararası hukuka aykırı, Amerika’ya özgü olmayan ve iç güvenlik ile ulusal güvenliğimize zarar verecek bir şey teklif ediyorsa bunu söylemeliyiz” dedi.

IŞİD’in Müslüman toplumunu hedef aldığını kaydeden Johnson, “Amerikalı Müslümanlara ve Amerikalı Müslüman toplumlara ulaşmak ve onlarla köprüler kurmak daha önemli. Bunu son zamanlarda çok fazla yapıyoruz” şeklinde konuştu. Müslüman toplumunu karalamamanın ve kendilerinden uzaklaştırmamanın ulusal güvenlik açısından kritik öneme sahip olduğunu kaydeden Johnson, bu yüzden bu gibi teklifler karşısında sessiz kalamayacaklarını vurguladı.

TEMSİLCİLER MECLİSİ BAŞKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Partili Paul Ryan da Donald Trump’a tepki gösterdi. ABD Kongresi’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Ryan, normalde başkanlık seçimlerinde tartışılan konular hakkında yorum yapmadığını ancak bu sefer bir istisna yapacağını dile getirdi.

Trump’ın sözlerine tepki gösteren Ryan, “Bu muhafazakarlık değil. Dün teklif edilen partinin arkasında durduğu bir şey değil. Daha da önemlisi bu bizim ülkemizin arkasında durduğu bir şey değil” dedi. ABD’nin IŞİD ile mücadelede “en iyi ve en büyük” müttefiklerinin Müslümanlar olduğunu kaydetti.

Ryan, Müslümanların asker olarak ülkeleri için hayatını kaybettiklerini ve Kongre’de ülkenin anayasasını korumak adına hergün çalıştıklarını vurguladı.

CNN canlı yayınına bağlanan Donald Trump ise sözlerinin arkasında durdu. Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin üst düzey isimlerinden gelen tepkileri ise umursamadığını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.