ABD eski başkanı Carter, Pazar günleri kilisede İncil dersleri veriyor

ABD eski başkanı Carter, Pazar günleri kilisede İncil dersleri veriyor

ABD eski başkanlarından Jimmy Carter, hemen her Pazar günü kilisede İncil dersleri verdiği ortaya çıktı.

Eski başkan kanser tedavisine başlamasından üç gün sonra dahi aynı kiliseye gelerek ders vermeye devam ettiği görüldü.  

CNN haber kanalında yer alan haberde Carter, memleketi olan Georgia eyaletinin Plains adlı kasabasında bulunan Maranatha Baptist Kilisesi’nde Pazar günleri İncil dersi verdiğini dile getirdi.

Torunu Jason Carter da dedesinin bu Pazar 689.cu kez ders verdiğini attığı tweet ile duyurdu.

Geçen aylarda karaciğerinde kötü huylu tümör bulunan Carter’ın Perşembe günü de hastalığının beynine sıçradığını kamuoyuna açıklamıştı. 1977-81 yılları arasında başkan olan Carter’ın tümörün beynine de sıçradığını açıkladığı basın toplantısında, işlerine tedavisi nedeniyle bir süre ara vermek zorunda kalacağını dile getirmişti.

Carter’ın işlerine ara vereceğini açıklamasının ardından 90 yaşındaki eski başkanın Carter Center (Merkezi), Emory Üniversitesi ve İnsalık İçin Habitat çalışmalarının yanı sıra Pazar günleri de kilisede İncil dersi verdiği ortaya çıktı.

Carter’ın 10 yılı aşkın bir zamandır İncil dersi verdiği ve dün katıldığı kilisedeki dersinde de ‘‘sevgi’’ konusunu ele aldığı görüldü.

CNN tarafından paylaşılan görüntüde yüzlerce insanın ABD’nin hemen her eyaletinden geldikleri görüldü. Carter katılımcıların nereden geldiklerini öğrendikten sonra şöyle devam etti; “Geçtiğimiz haftalarda neden iki derse katılamadığımı anlatmak istiyorum. İki derse katılamadım çünkü  geçen Mayıs ayı sonunda ve Haziran başında karaciğerimden parça aldılar. Daha sonra girdiğim MRI’da da beynimin dört bölgesine (tümör) sıçradığı görüldü.’’

Beynine sıçrayan tümör için tedaviye başlanıldığını, radyasyon tedavisi dışında damardan da ek ilaçlar aldığını belirten Carter, “Bu konu hakkında yeterince konuştum. Buraya geri döndüm ve Maranatha’da ders vermeyi sürdürebildiğim kadar devam edeceğim’’ dedi.

Carter, dersin sonunda katılımcılara haftaya 690.cı İncil dersini Pazar günü sabah 10’da aynı kilisede vereceğini söyleyerek tamamladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.