ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Kurban Bayramı resepsiyonu

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Kurban Bayramı resepsiyonu

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda büyükelçiler, müslüman toplum liderleri ve diğer dinlerin temsilcilerinin katıldığı Kurban Bayramı resepsiyonu düzenlendi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ev sahipliğini yaptığı resepsiyonda kısa bir konuşma yaptı.  Resepsiyona katılan herkesin Kurban Bayramı’nı kutladığını ifade eden Kerry, yoğun programından dolayı geç de olsa Dışişleri Bakanlığı’nda Kurban Bayramı’nı kutluyor olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Zor ve karmaşık bir zamandan geçtiklerini ifade eden Kerry, IŞİD’in İslam ile alakası olmadığını kaydetti. Kerry, “Gördüğümüz aşırlıkçılık ve dinin radikal bir şekilde kötüye kullanılmasının şiddete dönüşümü hiçbir gerçek dinin temeline dayanmıyor. IŞİD’in savunduğu veya insalara yaptığı şeylerin hiçbiri İslami değil.” dedi.

Avrupa’da ‘30 Yıl Savaşları’ olarak bilinen dönemde Protestan ve Katoliklerin savaştığını hatırlatan Kerry, “Bu bizim için yeni değil. Trajik olan şu ankinin daha fazla önce çıkıyor olması çünkü bugün daha fazla medya var.” şeklinde konuştu. Şuanda karşı karşıya olunan zorluğun üzerinde düşünülmesinin barış için savaşmak dahil herşeyden daha önemli olduğunu vurguladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.