ABD Dışişleri Bakanlığı: Tampon bölgeyi şu an için düşünmüyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı: Tampon bölgeyi şu an için düşünmüyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, tampon bölge fikrinin ele alındığını ancak henüz bunu uygulamayı henüz düşünmediklerini ifade etti. Dışişleri Bakanı John Kerry’nin “Tampon bölge ele alınmayı hak ediyor.” açıklamasının hemen ardından Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby tarafından kullanılan “Askeri seçenek olarak masada değil” ifadesi Dışişleri Bakanlığı basın bringinde sözcü Jen Psaki’ye soruldu.

Sözcü Psaki, tampon bölgenin Türkiye ve bazı ülkelerin gündeme getirdiği bir öneri olduğunu ve geçmişte bunu kendileriyle görüştüklerini ifade etti.

Bu görüşmelerin halen sürdüğünü dile getiren Psaki, General John Allen ve Büyükelçi Brett McGurk’ün perşembe ve cuma günleri orada olacağını hatırlatırken Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla son iki günde yaptığı görüşmelere dikkat çekti.

Tampon bölge fikrinin görüşülmeye devam edeceğini kaydeden Psaki, “Bu konuda herhangi bir uygulamayı şu an için düşünmüyoruz. Ancak bu oraki farklı ülkelerden gelen fikir ve önerileri içeren çeşitli seçeneklerin ele alınacağı görüşmelere devam etmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.” şeklinde konuştu.

BEYAZ SARAY: GÜNDEMİMİZDE YOK

Beyaz Saray, tampon bölgenin şu anda üzerinde düşünülen bir fikir olmadığını açıkladı. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest günlük basın toplantısında tampon bölge hakkında gelen bir soruya cevap verdi.

Tampon bölge fikrinin Türkiye’den geldiğini ve Türk yetkililer ile bu konuyu görüştüklerini ifade eden Earnest, “Bu şu anda gözden geçirilen bir konu değil.” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.