ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nuland: ‘Erdoğan Ahmedinejad’a karşı çok açık sözlü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nuland: ‘Erdoğan Ahmedinejad’a karşı çok açık sözlü

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad arasında yapılan görüşmeye ilişkin olarak, ”Başbakan Erdoğan’ın pozisyonuyla ilgili bildiklerimize dayalı olarak bizim tam beklentimiz şudur ki kendileri kuşku yok ki Türkiye’nin (Suriye konusundaki) kaygıları hakkında Ahmedinejad’a karşı çok açık sözlü olmuştur” dedi.

Nuland, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, ”ABD Dışişleri’nden herhangi bir yetkili, Başbakan Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad ile görüşeceğini dün biliyor muydu? Bakanlığın pozisyonu hala, İranlıları Suriye ile ilgili çok taraflı toplantılara dahil etmenin kötü bir fikir olduğu yönünde mi” yönündeki sorularını cevapladı.

”İranlıların bu konuda zararlı bir güç olduğuna, Suriye rejimi ve onun savaş makinesine aktif biçimde yardım ve ortaklık yaptığına inanmaya devam ediyoruz. Dolayısıyla, İran’ı herhangi birçok taraflı çabada üretken olarak görmemiz için bu faaliyetlerine son vermesi gerekir.” diyen Nuland,Erdoğan-Ahmedinejad görüşmesine ilişkin olarak da, ”Bu görüşmeden önceden haberimiz olduğuna dair bende bir bilgi yok. Bildiğiniz gibi, Suriye ile alakalı konularda Türk Hükümeti ile çok yakın koordinasyon içindeyiz. Başbakan Erdoğan’ın pozisyonuyla ilgili bildiklerimize dayalı olarak bizim tam beklentimiz şudur ki kendileri kuşku yok ki Türkiye’nin (Suriye konusundaki) kaygıları hakkında Ahmedinejad’a karşı çok açık sözlü olmuştur.”şeklinde konuştu

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.