ABD, Batı Afrika’ya 50 sağlık uzmanı gönderiyor

ABD, Batı Afrika’ya 50 sağlık uzmanı gönderiyor

ABD yönetimi, 3 ülkede 800’den fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola salgınıyla savaşmak için Batı Afrika’ya 50 sağlık uzmanı göndereceğini duyurdu.

Karar, ABD Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi’nden (CDC) yapılan yazılı açıklama ile duyuruldu. Açıklamayı yapan CDC Başkanı Dr. Tom Frieden, tarihteki en büyük ve en kompleks Ebola salgını ile karşı karşıya olunduğunu dile getirdi. Söz konusu salgın ile savaşmanın kolay olmayacağını ve aylar süreceğini dile getiren Frieden, “Ama Ebola durdurulabilir. Neler yapılması gerektiğini biliyoruz. CDC olarak müdahalemizi artırıyoruz. Bölgeye önümüzdeki 30 gün içinde 50 hastalık kontrol uzmanı daha gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Frieden, CDC’li 50 uzmanın salgın ile mücadele edeceğini ve hastalık ile savaşmak için daha güçlü bir sistemin uygulanmasına yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

İsmini Afrika’daki bir nehirden alana bulaşıcı Ebola virüsü, ishal, kanama, yüksek ateş ve deri döküntüsü gibi belirtilere sahip. Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘4. Risk Grubu Patojen’ olarak sınıflandırılan Ebola, Şubat ayından bu yana Gine, Liberya, Sierra Leone ve Nijerya’da yüzlerce insanın ölümüne sebep oldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.