ABD Başkanı Trump’tan skandal talep: “İki kere oy verin”

ABD Başkanı Trump’tan skandal talep: “İki kere oy verin”

ABD’de Kasım ayında yapılacak Başkanlık seçimlerine sayılı günler kala yarış giderek kızışıyor. Anketlerde rakibi Joe Biden’ın gerisinde kaldığı gösterilen Donald Trump, seçimlerle ilgili dikkat çeken çağrılarına bir yenisini ekledi. Trump, kendisini destekleyen seçmenleri iki kez oy vermeye çağırdı.

UZMANLARDAN “KARIŞIKLIĞA YOL AÇAR” UYARISI

New York Times’ın haberine göre böylelikle sistemin güvenirliğini test etmiş olacaklarını söyleyen Trump, “Oylarını göndersinler ve sonra sandığa gitsinler. Eğer sistemleri dedikleri kadar iyiyse oy kullanamayacaklar. Eğer çizelgede görünmüyorlarsa oy kullanabilirler” dedi. Ancak Trump’ın bu çağrısının yasa dışı olduğunu söyleyen uzmanlar, iki kez oy kullanma girişiminin pek çok karışıklığa yol açabileceği konusunda uyardı.

SEÇİMLERİN ERTELENMESİNİ  İSTEMİŞTİ

Posta yoluyla oy kullanmanın güvenli olmadığını öne süren Trump, 2020’nin tarihteki en isabetsiz sonuçlara yol açan seçim olacağını iddia etmişti. Bu nedenle seçimlerin ertelenmesi gerektiğini savunan Trump, “İnsanlar düzgün ve güvenli şekilde oy verebilsinler” ifadelerini kullanmıştı.