1 milyon dolarlık bağış federal milletvekilini yaktı

1 milyon dolarlık bağış federal milletvekilini yaktı

Temsilciler Meclisi üyesi Chaka Fattah hakkında geçen yıl açılan dava bugün sonuçlandı.

Rüşvet, yolsuzluk ve kara para aklama iddialarıyla hakim karşısına çıkan Fattah, jüri tarafından suçlu bulundu. Savcı David Memeger tarafından hazırlanan iddianamede federal milletvekili hakkında 29 ayrı suçlama bulunuyordu.

Fattah aleyhindeki en ciddi iddia 2007’de yürüttüğü belediye başkanlığı seçimi sırasında zengin bir iş adamından aldığı 1 milyon liralık yardımı, daha sonra illegal bir şekilde halktan topladığı kampanya yardımlarını kullanarak geri ödemesiydi. Pennsylvania milletvekilinin yardımcıları Bonnie Bowser, Robert Brand ve Karen Nicholas’la birlikte Fattag’a 1 milyon dolarlık yardımı yapan lobici Herbert Vederman da Fattah’la birlikte yargılanıyordu.

Milletvekili aracılığıyla büyükelçilik elde etmeyi arzulayan Vederman’ın bu amaçla Fattah’a destek olduğu, 1 milyon dolarlık kampanya yardımının yanı sıra milletvekilinin Güney Afrikalı bebek bakıcısının ücretini ödediği ve Fattah’ın eşine 18 bin dolarlık bir Porsche aldığı ileri sürülmüştü.

Fattah’ın avukatları para transferinin suçlu olduklarını itiraf eden iki çalışanı tarafından milletvekilinin bilgisi haricinde gerçekleştirildiğini savunsa da jüriyi ikna edemedi.

59 yaşındaki Chaka Fattah, 21 yıldan bu yana federal milletvekili olarak hizmet veriyordu. 2007 yılında Philadelphia belediye başkanlığı seçimlerine katılan Fattah, bu yarışta başarılı olamamıştı.

Fattah’ın oğlu Chaka Fattah, Jr. da Şubat ayında kredi sahteciliği suçlamayla 5 yıl hapis cezası almıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.