‘Zarrab’a yardım edecekseniz, kanıtları ve tanıkları gösterin’

‘Zarrab’a yardım edecekseniz, kanıtları ve tanıkları gösterin’

New York’ta tutuklu olarak yargılanan Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, yargıç karşısına çıktı. Jürili duruşma öncesi son defa hakim karşısına çıkan Atilla, yargıcın, savunma ekibine katılan avukat hakkındaki sorularını cevapladı. Duruşmaya Reza Zarrab yine  katılmadı.

Duruşmanın seyri hakkında genel bilgi veren Yargıç Richard Berman, son günlerde Türk yetkililerin davanın gidişitanı eleştirmeleri üzerine kısa bir açıklamada bulundu.Türk yetkililerinin eleştirilierini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiren Berman  “Türk yetkililerin en iyi yapacağı yardım, Atilla ve Zarrab’ın avukatlarının işine yarayacak kanıt ve şahitleri’ savunma ekibine göstermeleri olur. Buna Halk Bankası’nda çalışanlar da dahil edilebilir.”şeklinde eleştirilere cevap verdi. Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Atilla’nın savunma ekibine eklenen son savunma avukatı Tod Harrison’ın ortağı olduğu hukuk firmasının (McDermott Will & Emery LLP) aynı zamanda Türkiye’nin Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği’ne de hizmet vermesinin bir çıkar çatışması oluşturup oluşturmayacağı ele alındı.

Savcılık tarafından hazırlanan soruların tamamına cevap veren Atilla, McDermott Will & Emery LLP firmasının Halk Bankası’nın önerisi üzerine kabul ettiğini ifade etti. Yargıç Berman’ın McDermott Will & Emery LLP şirketinin büyük bir çoğunluğu Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olan Halk Bankası’na karşı bir pozisyon almayabileceklerini biliyor musunuz? Soruna Atilla ‘Evet bunların farkındayım’ şeklinde cevapladı. Savunma ekibine yeni dahil olan Harrison’un bütün masrafları Halk Bankası tarafından karşılanacak. Atilla duruşmaya yine takim elbise ile katıldı. Soruları cevaplamadan önce yemin etmesi gereken Atilla’nın sağ elini kaldırmaması ise dikkat çekti.

Savunma ve iddia makamının vardığı mutabakat nedeniyle juri heyetinin isimleri kamuoyuna açıklanmayacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.