Yellen’den faiz açıklaması

Yellen’den faiz açıklaması

Amerikan Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen son aylarda ‘faiz yükseltme ihtimalinin arttığı mesajını’ verdi.

Jackson Hole konferasında konuşan Fed Başkanı Yellen, “ABD ekonomisi, Fed’in maksimum istihdam ve ücret istikrarı konusunda yasal hedeflere yaklaşıyor.”dedi.

Yellen, önümüzdeki yıllarda ekonominin ılımlı büyümeye devam edeceği ve enflasyonun yüzde 2’ye yükselmesini beklediklerini ifade etti. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC)’un faiz artışında gelecek olan verilere hareket edeceğine dikkat çekti. Konuşmasında Fed’in muhtemel bir ekonomi durgunluğunda, nasıl davranacağını da anlatan Yellen, “gelişmiş ülke ekonomilerindeki üretimdeki zayıflık, çalışma yaşındaki nüfusun yavaş büyümesi ve işletme sermaye harcamalarındaki durgunluğa” dikkat çekti.

Fed başkanı, para politikalarının önceden belirlenmediğine ekonomik verilere göre yön bulduğunu ifade etti.

Fed, şu an için faiz oranını yüzde 0.50 seviyesinde tutuyor.

Önümüzdeki hafta açıklanacak olan işsizlik oranı, Fed’in 20-21 Eylül tarihlerinde yapılacak olan toplantıları için önemli bir veri olarak değerlendiriliyor.

1978 yılından bu yana Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında yapılan ekonomi toplantıları için birçok ülkenin merkez bankası başkanları ve akademisyenler bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.