Vice News, çalışanlarının tutuklanması nedeniyle Türkiye’yi kınadı

Vice News, çalışanlarının tutuklanması nedeniyle Türkiye’yi kınadı

Dünya genelinde savaş bölgelerinden yaptığı haber ve video çekimleri ile isminden söz ettiren Amerika merkezli haber sitesi Vice News, Türkiye’de muhabir ve kameramanlarının tutuklanmasını kınadı.

Diyarbakır’da 4 gün önce gözaltına alınan Vice News çalışanlarının, Türk makamlarının bugün yaptıkları açıklamaya göre tutuklandıkları belirtildi. Vice News, muhabiri Jake Hanrahan, kameraman Philip Pendlebury ile tercüman Muhammed İsmail Resul’un tutuklanmasını kınayan bir yazı yayımladı.

‘‘Terör faaliyeti’’ gerekçesi ile tutuklanan çalışanları için Vice News, Türk makamlarını kınadı. Vice News, Avrupa Direktörü Kevin Sutcliffe, “Türkiye hükümeti bugün ‘terör örgütü lehine çalışmak’ gibi asılsız ve yanlış suçlamalarla üç Vice News çalışanını tutuklayarak, yaptıkları işi sansürleme girişiminde bulundu. Adaletsizce gözaltına alınan bu üç gazeteci, Türkiye’nin güneydoğusundaki Diyarbakır kentindeki durumu haberleştiriyordu” dedi.

Tutuklama gerekçesini bölgede yaşanan olaylar hakkında tarafsız ve önemli haberlere imza atmalarını gösteren Sutcliffe, Üç meslektaşımız ve arkadaşımızın güvenliğini sağlamak için gerekli tüm mercilerle görüşmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

İngiliz vatandaşı olan Jake Hanrahan ve kameraman Philip Pendlebury ile tercüman Muhammed İsmail Resul’ün tutuklanma nedeni olarak yetkililer, gazetecilerin Türk hükümetinden akreditasyon için gerekli izinleri almadan görüntü çektikleri ve IŞİD’e destek verdiklerini savundu.

Savcılıkta da işlemleri tamamlanan gazeteciler tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.