Uber’in CEO’su istifa etti

Uber’in CEO’su istifa etti

Akıllı telefon uygulaması üzerinden taksi çağırma hizmeti veren Uber’in CEO’su Travis Kalanick istifa etti. Kalannick’in yatırımcıların baskılarından dolayı istifa ettiği iddia ediliyor.

Uber yönetim kurulu, istifa ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada ”Kalanick her zaman Uber’i birinci sıraya koydu. CEO’luktan ayrılığı Uber tarihindeki yeni bir dönem için yer açma amacını taşıyor” ifadelerine yer verildi. Uber’de taciz ve ayrımlıcılık gibi söylentilerin arttığı bir dönemde büyük eleştirilere maruz kalan Kalanick, şirketin yönetim kurulunda kalmaya devam edecek. Kalanick, istifa sonrası yaptığı açıklamada, Uber’i çok sevdiğini ancak, yatırımcıların talebi üzerine CEO’luk görevini bıraktığını söyledi.

Kısa sürede dünya birçok ülkede hizmet veren Uber, taciz suçlamaları nedeniyle 20’den fazla çalışanın işine son vermişti.

İlk olarak 2014’te Hindistan’da sürücülerinden birinin kadın yolcuya tecavüz etmesi olayı üzerine şirketin Asya Müdür Eric Alexander görevden alınmıştı. Daha önce şirkette çalışanların kadınların ayrımcılığa uğradığı defalarca dile getirilmişti.

 

 

 

 

 

Photo by Adam Tinworth

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.