Türkiye’den ABD’ye misilleme

Türkiye’den ABD’ye misilleme

Amerika’nın Türkiye’deki diplomatik temsilciliklerinde göçmen olmayan vize işlemlerini askıya almasına yanıt Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nden geldi.

Büyükelçiliğin twitter hesabından kamuoyuna duyurulan açıklama Amerika tarafının açıklamasına oldukça benziyor.

Açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk Hükümeti’ni, ABD Hükümeti’nin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Sözkonusu değerlendirme sürecinde, ABD’deki Büyükelçiliğimize ve Başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Sözkonusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır” denildi.

Dışişleri kaynakları havada olup kapıda vize alacakların bu karardan etkilenmeyeceğini belirtti.

Amerika’nın Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada da “Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD Misyonu’nun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirmek amacıyla şu andan itibaren geçerli olmak üzere Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.