Trump’ın Putin ile yaptığı ikinci görüşme ortaya çıktı

Trump’ın Putin ile yaptığı ikinci görüşme ortaya çıktı

Başkan Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu ay Almanya’da düzenlenen G20 zirvesi sırasında daha önceden açıklanmayan ikinci bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

Beyaz Saray yetkilileri, ikinci görüşmenin dünya liderleri ve eşlerinin katıldığı akşam yemeği sırasında olduğunu doğruladı.

Görüşmede neler konuşulduğuna dair detay verilmedi.

Ancak bazı Amerikan televizyonları, bu görüşmede protokol dışına çıkılarak sadece Rus tarafının tercümanının kullanıldığını, Trump’ın kendi tercümanının görüşmede bulunmadığını iddia etti.

Başkan Trump ise Twitter üzerinden, konuyla ilgili yazılanlara sert tepki göstererek, Putin’le “gizli bir akşam yemeği” olduğu haberlerini reddetti.

Trump mesajında, “Yalan haber medyasının Putin’le gizli bir akşam yemeği haberi iğrenç. Tüm G20 liderleri ve eşleri Almanya Başbakanı tarafından davet edilmişti. Basın da biliyordu. Yalan haber medyası giderek daha yalancı hale geliyor. Almanya’da 20 lider için düzenlenen bir akşam yemeği bile kötü gösteriliyor” diye yazdı.

Trump ve Putin arasındaki ilk görüşme 2 saatten fazla sürmüştü. Başkan Trump, Putin’in Rusya’nın Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını yalanladığını aktarmıştı.

Amerikan istihbarat kurumları ise Rusya’nın seçimlere müdahalesinin kuşku götürmediğini belirtiyor.

Şimdi özel bir savcı Trump’ın seçim kampanyası ekibinin Moskova’yla işbirliği yapıp yapmadığını belirlemeye çalışıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.