Trump’a tepkiler devam ediyor

Trump’a tepkiler devam ediyor

ABD Başkanı Donald Trump, Virginia’ya  bağlı Charlottesville şehrinde  beyazların üstünlüğünü savunanların gösterileri sonrası ortaya çıkan şiddet olaylarının ardından yaptığı açıklama nedeniyle eleştirilmeye devam ediliyor.

Olayın yaşanmasından sonra yaptığı açıklamada protestoyu kınayan ve ırkçı grupların isimlerinden bahsetmeyen Trump, ülkede siyasetçilerin yanı sıra sivil toplum örgütlerinde de büyük tepki topladı. Gelen tepkiler üzerine Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD’de beyaz ırkın üstünlüğüne inananlar (white supremacists) ve neo-nazi ifadeleri yer aldı. Cumhuriyetçi Senatör Cory Gardner (Colorado) Trump’un açıklamalarından sonra ‘Başkan şeytana ismiyle hitap etmeli’ ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

Donald Trump’ın kızı Ivanka Trump da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Toplumda ırkçılığa hiçbir şekilde geçit verilmemeli, white supremacists ve neo-nazi’ler” ifadelerine yer verdi. ABD’deki ünlü komedyenler de haftalık şovlarında Trump’a tepki gösterdi.

Amerikan İç Savaşı dönemindeki ayrılıkçı Konfederasyoncuların komutanı general Robert E. Lee’nin heykelinin kaldırılması planına karşı ‘ırkçı beyazların’ düzenlenlediği  gösteri ile başlayan olaylarda bir kişi öldü 34 kişiden fazla kişi yaralandı.

Yaşanan olaylar sonra FBI, ırkçılık karşıtı gösteriye araçla yapılan saldırı hakkında soruşturma başlatmıştı.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.