Trump illegal göçmenlere karşı daha fazla yaptırı istiyor

Trump illegal göçmenlere karşı daha fazla yaptırı istiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Kate Yasası’nın daha da sertleştirilmesini istiyor.

Yasadışı yollardan Amerika’ya girenlere uygulanan cezaların arttırılmasını öngören yasa, kamuoyunda “Kate Yasası” olarak biliniyor. Yasa adını kaçak bir yabancının silahından çıkan kurşunla ölen Amerikan vatandaşı Kathryn Steinle’dan alıyor.

Kendilerini kayıt dışı yabancıların işlediği suçların mağduru gören çok sayıda Amerikan vatandaşı var ve bu kişiler Başkan Trump’la görüşmelerinde yaşadıkları acıyı ve yasanın bir an önce yürürlüğe girmesi yolundaki beklentilerini dile getirdi

Kurbanların yakınlarının ifadeleri yürek parçalayıcıydı:

“Oğlum Joshua 18 yaşındaydı. 2010 yılı Kasım ayında sistemli olarak işkence gördü, ölesiye dövüldü, öldürüldü ve bedeni bu ülkede olmaması gereken biri tarafından ateşe verildi.”

“Bu katil dört defa sınır dışı edilmiş, 15 yıllık sabıka kaydı var, gasp ve hırsızlık yapmış. Oğlumu öldürmek için kullandığı silah iki hafta önce bir hırsızlık olayında ele geçirildi. Eğlenmek için silah sıkıyormuş.”

“Kızım Christy Sue Pinya öldürüldü. Boğdular, bıçakladılar, tecavüz ettiler. Çıplak bedenini kışın ortasında bir tarlaya attılar. Bunu yapan kişi 1987’de de 14 yaşında bir kızı kaçırmış ve işkence etmiş…”

Kurbanların yakınları, eğer katiller hapse girse ya da sınırdışı edilseydi, sevdiklerinin hayatta olacağına inanıyor. Trump, kolluk kuvvetlerinin yabancı suçluları ve çete üyelerini ülkeden çıkarmak için hızlı çalıştığını söyledi.

Öte yandan birçok Amerikalı, Trump’ın yasadışı göçle ilgili sert tutumuna karşı çıkıyor. Bu tutumunun bölücü, ayrıştırıcı, anayasaya aykırı ve Amerika ekonomisi için kötü olduğunu savunuyor.

Ancak, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi Başkanı Thomas Homan, son açıklamasında, hiçbir yasadışı göçmenin kendisini Amerika’da rahat hissetmemesi gerektiğini belirtti.

Trump yönetimi suç şebekelerinin büyümesini önlemek, ülkeye uyuşturucu sokmasını ve Amerika’yı yağmalamasını engellemek için göç yasalarının daha da sertleştirilmesi gerektiğini savunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.