Trump bu sefer tek başına kaldı

Trump bu sefer tek başına kaldı

ABD Başkanı Donald Trump medyaya yönelik son tweetinde kendi partisinden de tepki aldı.

MSNBC kanalında sabah yajınlanan Morning Joe programını sunucusu Mika Brzezinski, Perşembe günü Trump’ı ağır bir şekilde eleştirdi. Ardından Trump kendi twitter hesabından sunucuya yönelik “IQ’su düşük kaçık Mika” paylaşımında bulundu. Trump ayrıca Brzezinski’nin nişanlısı ve programın yapımcısı Joe Scarborough’a da “Psikopat Joe” dedi.

ABD Başkanı, ikinci bir Tweet’inde de her iki sunucunun yeniyılda Florida’daki Mar-a-Lago Golf Kulübü’nde kendisi ile görüşmek istediğini, o tarihte Brzezinski’nin yaptırdığı güzellik operasyonu sonrası yüzünün kanadığını iddia etti.

Bu açıklamalar ABD’de büyük protesto dalgasına yol açtı. Sosyal medya üzerinden de tepki gösteren birçok kişi “Trump’ın attığı en kötü Tweet”ten bahsetti. Demokrat Partili politikacı Dianne Feinstein, Trump’ı “cinsiyetçi” olmakla suçladı.

Trump’a kendi partisi Cumhuriyetçi politikacılardan da tepki geldi. Cumhuriyetçilerin önemli isimlerinden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan Trump’ın yorumu için “Bunun uygun bir yorum olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

MSNBC kanalı da Trump’ın yorumuna Twitter üzerinden yanıt verdi. Açıklamada “Eğer ABD Başkanı işini yapmak yerine vaktini mobbing, yalan ve kişisel saldırılarla geçiriyorsa Amerika için üzücü bir gün” ifadeleri kullanıldı.

CNN kanalı Twitter’da ABD Başkanı Trump’ın bahsettiği tarihten Brzezinski’nin yüzünde sargı ya da yara izi görünmeyen bir fotoğrafını paylaştı.

50 yaşındaki Mika Brzezinski, eski ABD Başkanı Jimmy Carter’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Zbigniew Brzezinski’nin kızı. 54 yaşındaki Joe Scarborough ise Cumhuriyetçi Parti’nin eski bir Kongre üyesi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.