Trump bu kez Venezuela dedi

Trump bu kez Venezuela dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela’ya askeri bir müdahalenin olası bir seçenek olduğunu söyledi ve ülkedeki durumu ‘tehlikeli bir karışıklık’ olarak niteledi.

New Jersey’de basın mensuplarına konuşan Başkan Trump, ‘Venezuela için pek çok seçeneğimiz var, gerekirse askeri müdahale de bunlardan biri’ dedi.

Askeri seçeneği göz ardı etmeyeceğini ve uygulayabilecekleri seçeneklerden biri olduğunu belirten Trump, Venezuelalılar’ın acı çektiğini ve öldüklerini de dile getirdi.

‘Dünyanın her yerinde, çok uzak yerlerde bile askeri birliklerimiz var’ diyen Trump, ‘Venezuela çok uzak değil’ diyerek sözlerine devam etti.

Öte yandan, Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, devlet televizyonunda Başkan Trump’ın açıklamalarını ‘çılgınlıkla söylenmiş sözler’ olarak tanımladı.

Cuma günü New Jersey’de Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Amerika’nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley’le görüşen Trump, Venezuela’daki krizin gündemlerindeki konulardan biri olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Cuma günü ayrıca, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, Başkan Trump’la görüşme talebinde bulunduğunu açıkladı.
Beyaz Saray’dan bu konuyla ilgili yapılan açıklamada, ‘Başkan Trump, ülkede demokrasi yeniden uygulanmaya başladığı an Venezuela lideriyle görüşmeyi memnuniyetle kabul edecektir’ denilirken, Trump’ın Maduro’ya ülke anayasasına saygı duymasını istediği ancak Maduro’nun bu çağrıyı kabul etmeyip ülkeyi diktatörlük yoluna sürüklemeyi seçtiği belirtildi.

Başkan Trump’ın yorumları, Amerika’nın Venezuela’ya yeni yaptırımlar uygulamasından iki gün sonra geldi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.