Teksas’ta kiliseye silahlı saldırı

Teksas’ta kiliseye silahlı saldırı

Teksas eyaletinin güneyinde bir kilisede Pazar ayini sırasında silahlı bir saldırganın ateş açması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Saldırgan silahını bırakıp olay yerinden kaçtıktan kısa bir süre sonra aracında ölü bulundu.

En az 26 kişinin öldüğünü söyleyen Teksas Valisi Greg Abbott olayı eyalet tarihinin “en kanlı kitlesel saldırısı” olarak niteledi. Ölenlerin yaşlarının 5 ila 72 arasında değiştiği bildirildi. Yetkililer saldırganın kimliğini açıklamazken, eylemin amacı konusunda incelemelerin sürdüğünü belirtiyor.

Japonya’da bulunan Başkan Donald Trump olayla ilgili bilgilendirilirken, attığı Twitter mesajında durumu yakından izlediğini açıkladı.

Olay San Antonio kentinin 55 kilometre doğusunda bulunan kırsal Sutherland Springs kasabasında yaşandı. Bölge yetkilileriyle ortak basın toplantısı düzenleyen Teksas Valisi Abbott, yetkililerin “en karmaşık bulmacayı” çözmeye çalıştığını söyledi, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu. Başkan Trump, eyalet senatörleri ve eyalet meclisi üyelerini bilgilendirdiğini söyleyen vali, tüm güvenlik dairelerinin birlikte çalıştığını, tüm bölge hastanelerinin ve acil müdahale ekiplerinin yaralıların tedavisi için seferber edildiğini kaydetti.

‘Büyük olasılıkla ailesini öldürmek istedi’

Wilson İlçesi Şerifi Joe Tackitt, saldırganın ve ölenlerin kimliğini açıklamayı reddetti, ancak Amerikan medyasına bilgi veren yetkililer saldırganın 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğunu doğruluyor. Kelley’in yakın çevreden olmadığı kaydediliyor. Bununla birlikte kilisenin okul müdürü Marie Ann Montgomery, bölgede bulunan Amerika’nın Sesi Türkçe Bölümü muhabiri Mehtap Çolak Yılmaz’a yaptığı açıklamada, şüphelinin kiliseye daha önce de gidip geldiğini söyledi, büyük olasılıkla ailesini vurmak amacıyla kiliseye gittiğini iddia etti.

Tackitt, aracında ölü bulunan saldırganın kendini vurarak mı, yoksa silahlı çatışmada mı öldüğünün kesinleşmediğini kaydetti. Ayrıca saldırganın aracında birden fazla silah bulundu.

ABD Hava Kuvvetleri’nden atılmış

Teksas Kamu Güvenliği yetkilisi Freeman Martin de, ölü ele geçirilen saldırı şüphelisini “beyaz bir erkek” diye tanımlarken, olayın sabah 11.20 (TS 20.20) sıralarında yaşandığını, şüphelinin önce kilise dışında ateş açmaya başladığını ve iki kişiyi dışarıda öldürdüğünü belirtti. Martin, şüphelinin ardından kiliseye girdiğini ve 23 kişiyi burada öldürdüğünü kaydetti. Kilisede bulunanların saldırgana müdahalesi sonucu şüpheli silahını bırakarak kaçtı. Yerel yetkili, yaşanan kovalamaca sonucunda şüphelinin aracında ölü bulunduğunu açıkladı. Şüphelinin kilisede “saldırı silahıyla” ateş açtığı bildiriliyor. Bu durumda saldırganın elinde en az yarı otomatik silah bulunduğu tahmin ediliyor. Martin ayrıca “20’li yaşlarında” diye tanımladığı şüphelinin kamuflaj üniforma ve kurşun geçirmez yelek giydiğini de sözlerine ekledi.

Associated Press’e bilgi veren Pentagon, Devin Patrick Kelley’nin geçmişte ABD Hava Kuvvetleri üyesi olduğunu bildirdi. Bununla birlikte Kelley’nin eşi ve çocuğuna şiddet uyguladığı için askeri mahkemede yargılandığı, bir yıl hapis cezası aldığı ve Hava Kuvvetleri’nden uygunsuz davranışları yüzünden ihraç edildiği öğrenildi.

Yetkililer, saldırının yaşandığı kilisede incelemelerin sürdüğünü söyledi.

Hayatını kaybedenler arasında kilisenin rahibi Frank Pomeroy’un 14 yaşında kızı da bulunuyor. Frank Pomeroy’un eşi Sherri Pomeroy Associated Press haber ajansına gönderdiği mesajda kendisi ve kocasının saldırı olduğu sırada başka eyalette olduklarını belirtti.

Sherri Pomeroy, “14 yaşında kızımızı ve birçok arkadaşımızı kaybettik” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.