Teksas saldırısında Hava Kuvvetleri’nin büyük hatası

Teksas saldırısında Hava Kuvvetleri’nin büyük hatası

Pazar günü gerçekleşen ve 26 kişinin öldüğü Teksas’taki saldırının ardından Amerikan Hava Kuvvetleri’nin büyük bir ihmali olduğu ortaya çıktı.

Teksas’ta bulunan Sutherland Springs’de bir kiliseye girerek ayin yapanlara ateş açan ve 26 kişiyi öldüren Devin P. Kelley’in ordudayken eşine ve çocuğuna şiddet uyguladığı ve bu sebepten hapis yatarak ordudan atıldığı öğrenildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) kurallarına göre böyle bir durumda ordudan atılan kişilerin FBI’a rapor edilmesi ve federal suç kaydı listesinde adının geçmesi lazım. Ancak Hava Kuvvetleri’nin Kelley ile ilgili bilgileri FBI’a letmediği ve bu sayese saldırganın kolayca silah temin ettiği ortaya çıktı.

ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Heather Wilson ve Genelkurmay Başkanı David Goldfein konuyla ilgili olarak bir incelemenin hemen başlatıldığını ve sorumluların gereken cezayı alacağını belirtti.

Teksas’ta bulunan Academy Sports isimli silah satış mağazası da Kelley’e silah sattıklarını ifade etti. Mağazanın yetkilileri yaptıkları açıklamada Kelley için federal suç kaydı taraması yaptıklarını fakat bir şey çıkmadığı için satışı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.