Suriye’de korkunç katliam

Suriye’de korkunç katliam

Suriye’nin batısındaki kente bağlı Han Şeyhun kasabasına rejim veya Rus uçaklarının kimyasal bombalar attığı iddia edildi.

Hayatını kaybeden 100’den fazla sivil arasında çok sayıda çocuk da var. Saldırıdan etkilenen 500’den fazla kasaba sakini boğulma tehlikesi geçirdi ya da nefes almakta zorlandı. Bazı kurbanların ağızlarından köpük geldi.

Suriye’nin İdlib kentindeki kimyasal saldırının ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün Türkiye saati ile 17:00’de toplanıyor.

Konsey’de görüşülecek karar tasarısında, Esed rejiminden 4 Nisan’daki tüm hava operasyonlarına ilişkin uçuş bilgileri ve komuta kademesinin listesini soruşturma ekibine vermesi isteniyor.

Saldırıda aralarında çocukların da olduğu 100’e yakın kişi hayatını kaybederken 400’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye uçaklarının muhaliflere ait kimyasal silah deposunu vurduğunu, ölümlerin ve yaralanmaların nedeninin de bu depodan sızan gaz olduğunu iddia etti.

Suriye’den gelen haberler, İdlib’te düzenlenen korkunç bir saldırıda kimyasal madde kullanıldığına işaret ediyor.

Ağustos 2013’teki Sarin saldırılarının ardından bazılarına izlemesi zor, korkunç video çekimlerinin de eşlik ettiği, yasaklanmış sinir gazının kullanıldığını öne süren sayısız iddia ortaya atıldı.

Daha önce Sarin gazının kullanıldığı vakalar, video görüntüleri incelenerek kimyasal maddenin yarattığı hasarın teşhis edilmesinin sorunlu bir yaklaşım olduğunu ortaya koyuyor.

Oluşan hasarı gösteren işaretlerin birçoğunu kayıt altına almak çok da kolay değil.

Ayrıca sinir gazı kimyasallarının tamamının aşırı derecede ölümcül olmasından dolayı tıbbi yardıma ulaşabilecek kadar hayatta kalmayı başaran kurbanların önemli bir kısmı da en ciddi semptomları göstermekten uzak oluyor.

Sıvı sinir gazı kimyasallarına (bu kimyasalların tamamı normal sıcaklık düzeyinde sıvıdır, gaz halinde bulunmaz) maruz kalınmasıyla ortaya çıkan etkiler, buhar soluyanların gösterdiğinden daha farklı bir kronolojik seyir gösterir.

Ancak, insan vücuduna yaptığı psikolojik etkiler açısından sinir gazı kimyasallarının tamamı aynı şekilde davranır.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.