Senatör ile milletvekili oğlu Türk ailenin iftarına konuk oldu

Senatör ile milletvekili oğlu Türk ailenin iftarına konuk oldu

New Jersey eyaletinin deneyimli politikacılarından Senatör Anthony (Tony) Bucco ile yine eyalet milletvekili oğlu Anthony M. Bucco, Türk ailesinin iftarına konuk oldu.

Adnan ve Şükriye Aybek ailesine konuk olan baba Tony ile oğlu Anthony, iftar öncesi konuklarla sohbet etti. Çevreden komşularını da davet eden Aybek ailesi, New Jersey siyaset dünyasının tanınan isimlerinden olan Bucco ailesi uzun uzadayı muhabbet etti.

Aybek ailesinin iftar sofrasına son üç yıldır konuk olduklarını vurgulayan baba Tony, ‘‘Buraya konuk olmaktan çok mutluyum. Bugüne kadar hiç kötü bir yemek yediğimi hatırlamıyorum. Aksine çok lezizdi’’ dedi.

Türklerin ve Müslümanların Amerika’nın bir mensubu olduklarını belirten Tony, bu nedenle iftara konuk olmasının ya da cami ziyaretlerinin son derece doğal olduğunu ifade etti.

Müslümanların Ramazan ayını dolu dolu yaşamalarının önemli olduğunu aktaran Tony şöyle devam etti, ‘‘Eğer böyle yapılmaz ise insanlar çocuklarına nereden geldiklerini, etnik kökenlerini öğretemez. Ben İtalyan kökenli biriyim, birkaç kuşak öncesinden gelmişiz. Bugün hala İtalyan geleneklerini yaşar ve hem dini hem de kültürel özel günlerimizi kutlamaya devam ederiz. Ben burada doğdum, burada yaşadım hep ama aile kökenimin geldiği ülkenin değerlerini yaşamak ve yaşatmak çok güzel. İnsan geldiği kökeni unutmamalı.’’

senator-iftar2‘‘RAMAZAN DENİLİNCE FEDAKARLIK GELİYOR AKLIMA’’

New Jersey eyalet Milletvekili Anthony ise babası ile birlikte masada oturmanın hem kendileri için çok değerli olduğunu hem de kendilerinin böyle bir yemeğe davet edilmelerinin çok anlam taşıdığını dile getirdi.

‘‘Bugün dünyada bu şekilde davetler, programlar daha fazla olsa, herkes farklı kültür ve inançların ne kadar güzel ve ortak yönlerimizin de ne kadar çok olduğunu anlar’’ diyen Vekil Anthony, ‘‘Türk dostlarımızın iftar yemeğine davet edilerek onlar için bu kadar önemli olan bir kutlamaya (orucu açmak) bizi ortak etmeleri ve bunu öğrenmemiz çok değerli bir kazanım’’ dedi.

Babası ile birlikte zaman zaman camilere giderek cemaat ile sohbet ettiklerini kaydeden Anthony, daha iyi bir dünya için herkesin birlik olup çalışması gerektiğini söyledi. Ramazan denilince aklına ilk olarak ‘‘fedakarlık’’ geldiğine dikkat çeken Anthony, ‘‘Daha sonra gün boyu oruç tutma akşamında ise ailelerin iftar kutlaması geliyor’’ diye ifade etti.

RAMAZAN AYI DİNİMİZİ VE KÜLTÜRÜMÜZÜ ANLATMA ADINA BİR FIRSAT

Ramazan ayının İslam dinini ve Türk kültürünü anlatma adına önemli bir fırsat olduğunu belirten Adnan Aybek, bu amaçla her Ramazan’da birilerini iftara davet ettiklerini kaydetti. ‘‘Gelen konuklarımız, aile yaşantımızı, dinimizi birebir görüp bildikten sonra dünyanın farklı coğrafyalarında inancımıza yönelik yanlış, kötü hadiselerin tesirinde kalıp, inanmayacaklardır’’ diyen Aybek, konuk ettiği Bucco ailesinin bir kesimin karşı çıkmasına rağmen cami açılmasına destek olduklarını söyledi.

Bireysel ilişkilerin toplumsal yönüne bakan kazanımların çok değerli olduğunu ifade eden Aybek, ‘‘Bu insanlar mevki sahibi. Yarın Türk olması şart değil, bir Müslüman mevki sahibi olacak olsa bu insanlar engel çıkarmaz aksine tanıdığı bildiği için destek olur. Müslümanların bu ülkede bugün gibi gelecekleri adına da önleri açılmış olur’’ diye ifade etti.

Gece geç saatlere kadar süren muhabbette iftarda ikram edilen leziz Türk yemeklerinin yanı sıra Türk insanın örf, adetleri, Türkiye’nin doğal ve tarihi zenginlikleri konuşuldu.

Aybek ailesi gelecek sene yine iftar sofralarına davet ettiği baba oğuldan katılma sözü alarak yolcu etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.