Samsung’un patronu bir yıl sonra serbest bırakıldı

Samsung’un patronu bir yıl sonra serbest bırakıldı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un patronu Lee Jae-yong, bugün çıkarıldığı mahkemede rüşvet suçlarının bir çoğundan suçsuz bulunarak serbest bırakıldı.

Güney Kore’de bugün gözler, Samsung’un patronu Lee Jae-yong’u rüşvet iddialarından dolayı yargılayan mahkemeye çevrilmişti. Lee, Samsung’un ‘Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı’ mevkisinde olsa da, başkan babasının sağlık nedenlerinden dolayı dünya devi şirketinin tüm iplerini elinde tutuyordu.

Lee geçen yıl Anayasa Mahkemesi’nin kararı ile ‘Devlet Başkanlığı’ndan azl edilen, sonra da hapse konulan Eski Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin yakınlarına rüşvet verdiği iddiaları tutuklanmıştı.

Yaklaşık bir yıl boyunca demir parmaklar arkasında kalan Lee, ilk mahkemesinde 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış ve hakkındaki tüm rüşvet iddilarında suçlu bulunmuştu. Karara itiraz eden Lee’nin temyiz davasının sonuçu ise bugün sonuçlandı.

Bu kez mahkeme beklenilenin aksine Lee hakkındaki bir çok rüşvet iddiasında onu suçsuz buldu. Suçlu bulduğu iddialarda ise mahkeme Lee’ye 2 yıl 6 aylık ihtar ve takip cezası verip salı verilmesine karar verdi.

1 yıl aradan sonra Samsung’un patronu Lee özgürlüğüne kavuşurken, bir çok sol tandaslı sivil toplum örgütü karar tepki gösterdi. Mahkeme kararından memnun olmayan sivil toplum örgütleri karara itiraz edeceklerini açıklarken, yeni başa geçen Devlet Başkanı Moon Jae-in’den yargı organlarına yönelik sert bir reform uyguluması talebinde bulundu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.