Rusya’nın yeni Washington Büyükelçisi belli oldu

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov’u, yeni Washington Büyükelçisi olarak atadı.

Antonov, Putin’in imzaladığı kararnameyle Büyükelçi Sergei Kislyak’ın yerine Washington’da göreve başlayacak. Antonov aynı zamanda, Rusya’nın Amerikan Devletleri Örgütü’ndeki daimi gözlemcisi olacak.

Sergei Kislyak, 9 yıl Rusya’nın ABD Büyükelçisi olarak görev yapmış ve Temmuz ayında ülkesine dönmüştü. Kislyak, Rusya’nın Amerika başkanlık seçim sürecine müdahale ettiği yönündeki iddiaların merkezindeki isimlerden biriydi.

Avrupa Birliği Antonov’u Ukrayna’daki Rus güçlere destek verdiği gerekçesiyle 2 yıl önce Ukrayna bağlantılı yaptırımlar listesine eklemişti.

Geçen yıl dışişleri bakan yardımcısı olmasıyla Antonov, dışişleri bakanlığıyla ordu arasında bağlantıyı sağlayan isim olarak görülüyordu.

Antonov’u tanıyanlar onu zorlu, askeri tarzı olan bir siyasetçi olarak niteliyor.

62 yaşındaki Anatoly Antonov, 2011 yılında Rusya savunma bakan yardımcısı, 2016’da da dışişleri bakan yardımcısı olarak görev yaptı. Antonov’un 1 Eylül’de göreve başlaması bekleniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.