Petrol fiyatları son 5,5 yılın en düşüğünde

Petrol fiyatları son 5,5 yılın en düşüğünde

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) arz kesintisi yapmama kararının ardından, küresel ekonomide yavaşlamaya ilişkin verilerin artması üzerine petrolde düşüş fren tutmuyor.

Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede teme aldığı Brent petrolünün varil fiyatı, 62.75 dolara kadar gerileyerek, Mayıs 2009’dan bu yana en düşük düzeylere indi.

Böylece, Brent petrolünün haftalık kayıpları yüzde 8.0’i aşarken, ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı ise 60 doların da altına inerek, 59.40 dolara kadar geriledi.

DOLAR ARTIŞTA 

Küresel ekonomide zayıflık yönündeki belirtilere karşın, ABD’de işlerin yolunda gittiğine ilişkin verilerin açıklanması dolara güç kazandırdı.

ABD para birimi, küresel piyasalarda yükselirken, dün beklenenden yüksek gelen cari açık ile birlikte 2.2650 liraya tırmanan dolardaki artış veriler ile hız kazandı.

ABD doları, yaklaşık bir hafta sonra yeniden 2.28 liranın üzerine çıktı. Dolar daha sonra 2.2795 – 2.2805 lira aralığında hareket ederken, euro da 2.83 liranın üzerine çıktı.

Avrupa para birimi 2.8355 lira dolayında hareket ederken, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.55’i aştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.