Pentagon’dan Türkiye’ye uyarı

Pentagon’dan Türkiye’ye uyarı

Amerika Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye’nin kuzeyinde koordine edilmemiş operasyon ve manevraların IŞİD’e daha fazla alan kazandıracağını belirtti ve Türkiye ile Suriyeli muhalif gruplara “birbirinizle çatışmayı bırakın” mesajı verdi.

Açıklamada Amerika’nın YPG’ye Fırat’ın doğusuna çekilme çağrısı yaptığını ve Suriyeli Kürt grubun bu uyarıya büyük ölçüde uyduğunun görüldüğü belirtildi.

Pentagon sözcüsü Peter Cook, “Bize göre YPG, Fırat’ın doğusuna çekilmeli ve bunun büyük oranda gerçekleştiği anlaşılıyor” dedi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarıyla ilgili bir uyarı da Amerika’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ten geldi. McGurk de “IŞİD’in olmadığı bölgelerdeki çatışmaları kabul edilemez ve derin endişe kaynağı olarak görüyoruz” dedi.

McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İlgili tüm tarafları itidale çağırıyoruz” dedi.

Suriye Demokratik Güçleri, Menbiç’e takviye güç sevki yapıldığını ama bunların içinde YPG unsurları olmadığını belirtiyor.

Reuters’a konuşan YPG sözcüsü Redur Xelil, Türkiye’nin, Fırat’ın batısındaki YPG güçleriyle çatıştığı iddiasının gerçeklere dayanmadığını, bunun Suriye’deki Türk varlığını güçlendirmek için kullanılan bir bahane olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.