Palin Trump’ı desteklerse Cruz için ‘hayal kırıklılığı’ olacak

Palin Trump’ı desteklerse Cruz için ‘hayal kırıklılığı’ olacak

Cumhuriyetçi Parti içindeki önseçim yarışında rakipler birbirlerine karşı giderek sertleşiyor.

Cumhuriyetçi Parti içinde başkan aday adaylarından Senatör Ted Cruz ile işadamı Donald Trump arasındaki atmışda hemen hergün yeni bir gelişme yaşanıyor.

Ted Cruz’un 2008 başkanlık seçimlerinde destek verdiği Alaska eski valisi Sarah Palin’in Trump’ı destekleyeceği yolunda ortaya atılan iddialara tepki verdi. Senatörün seçim ofisinden yapılan açıklamada, Palin’in Trump’a destek vermesi durumunda Cruz’un “çok büyük hayal kırıklılığı yaşar” açıklaması geldi.

Dün öğleden sonra geldiği Iowa’da katıldığı seçim çalışmasında Trump, destekçilerine “büyük bir duyurum olacak” dedi. Trump’ın bu sözü parti içindeki rakiplerinde anında yankı buldu. Trump’ın Liberty Üniversitesi’nde katıldığı seçim çalışmasından sonra böyle bir açıklama yapmasını siyasi uzmanlar iki şekilde yorumladı.

Bunlardan ilki Evanjeliklerin lideri Jerry Falwell Jr. ya da Alaska eski valisi ve muhafazakar partinin 2008 başkanlık seçimlerinde başkan yardımcı adayı Palin’in Trump’a destek açıklayacağı yolunda oldu.

Palin’in siyasi kulislerde adının öne çıkması üzerine Cruz’un seçim ofisinden bir açıklamada geldi. Açıklamada, Palin’in Trump’a destek vermesi durumunda bunun Cruz için “büyük hayal kırıklılığı” olacağının altı çizildi.

Cruz’un sözcüsü Rick Tyler, CNN televizyonuna sabah yaptığı açıklamada, “Sarah Palin söylendiği şekilde Donald Trump’a bir destek açıklarsa bunu onun konumunu düşürür ve üzücü olur. Çünkü o (Palin), muhafazakarlıkta şampiyon birisi ve ondan beklenen de evliliği kutsal bilen ve kürtaja karşı hep mücadele etmiş birini desteklemesidir” dedi.  

Sarah Palin, 2008 yılında ABD başkanlığı için Cumhuriyetçi Parti’den başkan aday adayı olmuş ancak kazanamamıştı. Palin’in başkan adaylığına o dönem destek açıklayan Cruz, eski valinin yarıştan çekilmesinin ardından Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum yolunda destek bildirmişti. Ancak muhafazakar parti içindeki başkan aday adaylığı yarışını Arizona Senatörü John McCain kazanmıştı. McCain ise başkan yardımcılığı için Palin’i aday olarak açıklamıştı.

Palin, geçen Kasım ayında CNN’e yaptığı açıklamada, Trump’ın başkan olma ihtimalinin “çok ciddi olasılık” diye nitelemişti. Palin o konuşmasında, “Herhangi birini seçmeyeceğim şimdi ama Trump ile Cruz arasında tercih yapmak zorunda kalırsam bu güzel bir sorun olur” demişti.

1 Şubt’ta Iowa eyaletinde yapılacak olan önseçim (caucus) öncesinde Cruz ile Trump anketlere göre başabaş gidiyor. Palin’in Trump yönünde destek açıklaması durumunda Iowa’daki ilk önseçimi Trump’ın kazanma şansını yükselteceği tahmin ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.