Oklahoma, konferans şampiyonluğuna çok yakın

Oklahoma, konferans şampiyonluğuna çok yakın

Amerikan Basketbol Ligi NBA’de Oklahoma City Thunder, Batı Konferansı şampiyonluğu için büyük avantaj yakaladı.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Golden State Warriors’ı 118-94 mağlup eden Oklahoma, seride 3-1 öne geçti. Thunders, deplasmanda oynayacağı 5. maçı da kazanması halinde Batı Konferansı şampiyonluğunu ilan edecek.

GECENİN KAHRAMANI WESTBROOK

Oklahoma’da maçın en etkili oyuncularından biri olan Russell Westbrook, büyük bir başarıya imza atarak geceyi triple-double’la tamamladı. Golden State potasına 36 sayı gönderen Westbrook, 11 ribaund ve 11 asiste ulaştı. Oklahoma’nın başarılı forveti Kevin Durant ise 26 sayı buldu.

CURRY SAHADA YOKTU

Arka arkaya ikinci kez normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen Stephen Curry ise Oklahoma karşısında yine varlık gösteremedi. Ev sahibi ekibin başarılı savunması karşısında etkisiz kalan Curry, maçı 19 sayıyla tamamladı. 20 şutun sadece 6’sında sayı bulan yıldız oyuncu üçlük atışlarda sadece yüzde 20 isabet yüzdesi bulabildi.

OKLAHOMA FARKI ÇABUK BULDU

Oklahoma City Thunder’ın baskılı oyunuyla başlayan karşılaşmada fark kısa süre içinde açıldı. Maçın hemen başında skoru 22-8’e taşıyan Oklahoma, ilerleyen dakikalarda rakibinin ataklarına karşı koyamayınca birinci çeyreğin sonunda fark 4 sayıya kadar indi.

TEK BİR DEVREDE 72 SAYI

İkinci çeyrekte rakibine adım attırmayan Oklahoma City Thunder, sadece bu çeyrekte rakip potaya tam 42 sayı bıraktı. İlk yarı 72-53 tamamlandı. Böylece Oklahoma, Golden State Warriors karşısında arka arkaya ikinci maçta ilk yarıyı 72 sayıyla tamamlamış oldu.

KLAY THOMPSON TEK BAŞINA YETMEDİ

Üçüncü çeyrekte sahneye Klay Thompson çıktı. Arka arkaya sayılar bulan Thompson sadece bu çeyrekte bulduğu 19 sayıyla farkı yeniden tek hanelere indererek takımını umutlandırsa da Oklahoma çabuk toparlandı.

ANDRE ROBERSON KARİYER REKORU KIRDI

Dördüncü çeyrekte de rakibinin oyuna ağırlığını koymasına izin vermeyen Oklahoma City Thunder, maçın son bölümünde de sorun yaşamadı. Genç oyuncusu Andre Roberson’ın son çeyrekteki başarılı performansı, Oklahoma’yı rahatlattı. Roberson, kariyer rekorunu kırdığı maçta rakip potaya 17 sayı gönderdi.

ENES’E ÇELME GREEN’E FAUL GETİRMEDİ

Son iki maçta Oklahoma pivotu Steven Adams’a attığı tekmelerle gündeme gelen Draymond Green, bu akşam bir pozisyonda da düşerken Enes Kanter’e çelme taktı. Hakemlerin atladığı bu pozisyon tartışmalara neden oldu. Green bu maçta bir teknik faul daha alsaydı bir sonraki maçta cezalı duruma düşecekti.

96 MAÇ SONRA BİR İLK

Bu sonuçla Golden State Warriors, 96 maç sonra ilk kez art arda iki maçta yenilgiye uğradı. Bu yıl tarihin en başarılı takım performanslarından birini gösteren Golden State, normal sezondaki 82 maçın 73’ünü kazanarak Chicago Bulls’un 72 maçlık rekorunu kırmıştı.

Serinin 5. maçı 26 Mayıs Perşembe akşamı yerel saatle 21.00’da (9 PM EST) Oakland Oracle Arena’da oynanacak.

Photo by Keith Allison

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.