Obama’nın veda konuşması Chicago’da

Obama’nın veda konuşması Chicago’da

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama veda konuşmasını gelecek hafta yapacak. Obama, Beyaz Saray’daki başarısını, ülkenin nereye gitmekte olduğuna dair açıklamalarda bulunacak.

Obama, takipçilerine bir link atarak konuşmasının 10 Ocak’ta Chicago’da olacağını belirtti. Obama, konuşmasını “Bu inanılmaz yolculukta sizlere teşekkür etmek için fırsat, sizin geçen 8 yılda ülkeyi daha iyi değiştirmeyi kutlamak ve bazı düşünceleri paylaşmak” olarak açıkladı.

55 yaşındaki Başkan, “2009’dan beri zorluklarla karşılaştık ve daha güçlü çıktık. Bunun nedeni kuruluşumuzdan buyana bize rehberlik eden inanış, birlikte bu ülkeyi daha iyi yapabiliriz” dedi.

Konuşması, 1796’da George Washington ile başlayan uzun bir geleneğin devamı.

Obama, Pazartesi günü tatil için bulunduğu, doğduğu ve gençliğinin önemli bir bölümünü geçirdiği Hawaii’den Washington’a döndü. Yardımcıları, Obama’nın son haftalarının daha çok uyuşturucu bağlantılı ve çok olduğunu düşündüğü cezaları affetmek ile geçeceğini belirtiyor.

Ayrıca, Obama’nın Trump’ın karşı olduğu bazı politikalarla ilgili kararname çıkartması da bekleniyor.

Obama, Amerika kıyılarında petrol aramaları engelleyen yeni kararnameler yayınlamış, yeni park anıtlarının oluşmasıyla, Guantanamo’dan daha fazla kişinin çıkmasına olanak sağlamıştı.

Obama ayrıca, ilk defa Birleşmiş Milletler Büyükelçisi’ne yeni Yahudi yerleşim birimleri nedeniyle İsrail’i eleştiren karar tasarısını engellememesi emrini vermişti.

Obama ve First Lady Michelle Obama, 20 Ocak’ta Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra kızları Sasha’nın eğitim durumu için Washington’da 2019’un sonuna kadar kalmaya devam edecek.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.