Obama’dan Şükran Günü öncesi Amerikalılara ‘güvendeyiz’ mesajı

Obama’dan Şükran Günü öncesi Amerikalılara ‘güvendeyiz’ mesajı

ABD Başkanı Barack Obama, bu hafta kutlanacak Şükran Günü öncesinde, Paris’te yaşanan saldırının benzerini ülkelerinde görmekten korkan Amerikalılara teskin edici mesajlar verdi.

Ulusal Güvenlik Konseyi ile dün yaptığı görüşmenin ardından bugün kameralar karşısına geçen Obama, ülkelerini ‘güvende tutmak’ adına türlü güvenlik önleminin alındığını ve ellerindeki istiharata göre bir tehdit görülmediğini belirtti.

Fransa’daki terör saldırısının ne kadar korkunç ve iğrenç olduğunu herkesin bildiğini belirten Obama, Paris’teki “şoke eden tablonun” Amerikan halkını derinden etkilediğini söyledi.

Amerikan halkının benzer saldırının ülkelerinde olmasından çekindiğini kaydeden Obama, “İnsanların benzer bir şeyin burada yaşanabileceğinden korkması anlaşılabilir. Şükran Günü haftasına girerken, vatanımızı güvende tutmak adına mümkün olan tüm adımları attığımızı Amerikan halkının bilmesini istiyorum.” dedi.

IŞİD’E 8 BİN HAVA SALDIRISI YAPILDI

65 ülkeden oluşan koalisyonunun IŞİD’i yok etme çabalarından bahsenden Obama, IŞİD’e 8 binden fazla hava saldırsının düzenlendiğini, önemli liderlerinin öldürüldüğünü, Irak ve Suriye’de kontrol altında tuttuğu bazı bölgelerin geri alındığını ifade etti.

Bu yöndeki çabaların artarak devam edeceğini belirten Obama, “Ülkemizde ve dışarıda yaşanabilecek saldırıları, yabancı teröristlerin ülkemize ve diğer ülkelere girişini önlemek için mümkün olan herşeyi yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

11 Eylül’den sonra iç güvenliğin artırılması adına ciddi önlemlerin alındığını kaydeden Obama, “Şu anda vatanımıza saldırı olacağına dair özel ve güvenilir bir istihrabarat elimizde yok.” şeklinde konuştu.

Herhangi bir terör tehdidi olması durumunda halkın bilgilendirileceğini kaydeden Obama, Amerikalıların Şükran Günü’nü her zamanki gibi kutlayabileceğini sözlerine ekledi.

Obama’ya basın toplantısı sırasında, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey, İç Güvenlik Bakanı Jeh Johnson, Adalet Bakanı Loretta Lynch ve üst düzey Amerikalı yetkililer eşilik etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.