Obama’dan fazla mesai ücretlerinde artış müjdesi

Obama’dan fazla mesai ücretlerinde artış müjdesi

ABD Başkanı Barack Obama, fazla mesai ücretleri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gideceklerini söyledi.

Dünya genelinde takip edilen haber portalı Huffington Post için bir yazı kaleme alan Başkan Obama, ülkede yaklaşık 5 milyon işçiyi ilgilendiren yeni maaş düzenlemesi hakkında bilgiler verdi. Mevcut mesai saati ücretlerine göre, sadece yıllık 23 bin 660 dolardan daha az geliri olan işçiler bu haktan yararlanıyor. Ancak yeni düzenlemeye göre bu limit yıllık 50 bin 440 dolar yani haftalık 970 dolar kazanan işçileri de kapsayacak. 50 bin dolardan az geliri olan işçiler, mesai ücreti artışından otomatik olarak faydalanabilecek. Bu da yaklaşık 5 milyon çalışanı direkt etkileyecek.

Söz konusu düzenleme hayata geçmesi halinde 1975’ten sonraki en büyük artış olacak. Obama yeni düzenleme için “Adaletli ücret isteyenler ve çalışanlarına hak ettiği maaşı ödeyen iş sahipleri için iyi bir haber” ifadelerini kullandı. Şu anda çok sayıda Amerikalının uzun saatler çalışıp hak ettiklerinden daha az ücret aldıklarını belirten Obama “Çünkü fazla mesai saati uygulamasını uzun zamadır güncellemedik. Yüksek maaş alanlar bunların dışında. Yıllık 23 bin 660 dolardan az maaş alan beyaz yakalı çalışanlar (kaç saat çalıştıkları önemli değil) iş bırakıyorlar.” dedi. Bu hafta Wisconsin eyaletine düzenleyeceği seyahatinde konuyu gündeme getireceğini belirten ABD Başkanı Obama, önceliğinin orta gelirli ailelerin güçlendirerek, ekonominin büyümesini sağlamak olduğunu yineledi.

ABD Yüksek Mahkemesi’nin geçtiğimiz hafta Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası’nın (ACA) ve eşcinsellerin evliliğini yasalara aykırı olmadığı kararından duyduğu memnuniyeti belirten Obama “Bu adımlar Amerika’nın istikrarlı adımlar üzerine inşa edildi. Derin durgunluktan çıktık, kendi geleceğimizi yazmaya hazırız. İş dünyamız son 63 ayda 12,6 milyon istihdam sağladı. 16 milyon Amerikalı sağlık sigortası sahibi oldu. Her zamankinden daha fazla genç lise ve üniversiteden mezun oldu.” ifadelerini kullandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.