Obama, kürsel ısınmaya karşı projesini açıkladı

Obama, kürsel ısınmaya karşı projesini açıkladı

Başkan Barack Obama, önümüzdeki 15 yıl içinde karbondioksit salınımını azaltacak olan yeni enerji projesini açıkladı.

Proje ile Amerika termik santrallerdeki karbondioksit salımını önlemek amacıyla yenilenebilir enerji alternatif kaynaklarına yönelecek. Başkan Obama, proje üzerinde iki yıldır çalıştıklarını belirterek iklim değişikliğinin dünya için büyük tehdit oluşturduğuna dikkat çekti.

Küresel iklim değişikliğine karşı mücadelenin önemine de vurgu yapan Obama, 2008 yılında göreve gelmeden önce seçim kampanyasında bu konuda çalışma sözü verdiğini hatırlattı.

Obama, “Amerika’nın da öncülük etmesiyle, Aralık ayında insanlık tarihinin en köklü iklim değişikliği anlaşmasını yürürlüğe girmesi için bir fırsat yakalayacağız. Bunu küçümsemek kolay olabilir ya da bu sorunun insanlığın kapasitesini aştığı da söylenebilir. Ben kesinlikle bu görüşün yanlış olduğunu düşünüyorum. Biz bu sorunu çözebiliriz ama taşın altına elimizi koymalıyız. Bu, hepimizin aynı çatı altında yaşadığımızı bize hatırlatacak kadar büyük bir sorun” dedi.

Obama, küresel iklim değişikliğine karşı ABD’nin izleyeceği yeni enerji politikasının ismini de “Temiz Enerji Planı” olarak verdi. Bu projenin ABD’ye ek harcamalar getireceği gerekçesi ile Cumhuriyetçi Partililer karşı çıkıyor. Muhafazakar parti, bu proje ile elektrik fiyatlarının artacağı, dolayısıyla üretim kaybı da yaşanacağını savunuyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.