Obama: Korkakça bir saldırı

Obama: Korkakça bir saldırı

Başkan Barack Obama, bugün Louisiana eyaletinin Baton Rouge bölgesinde 3 polisin silahlı saldırı ile öldürülmesinden sonra, ‘‘Herkes bu ülkeyi birleştirme yerine bölecek söz ve eylemlerden uzak dursun’’ dedi ve saldırıyı “korkça” olarak niteledi.

ABD’de geçen iki hafta içinde ülkeyi ayağa kaldıran dördüncü olay oldu. Yaklaşık iki hafta önce yine Baton Rouge da iki polisin gözaltına almak istediği bir siyah vatandaşı, iki el sırtından iki el de göğsünden vurarak öldürmesi ülkede büyük tepkilere yol açmıştı.

Bu olaydan bir gün sonra da bu defa Minnesota eyaletinde bir siyahinin arabasında, 4 yaşında kızı ve kız arkadaşının olmasına rağmen öldürülmesi ülkede sivil hak savunucularını çileden çıkarmıştı. Bu olayları takiben Teksas’ın Dallas şehrinde polis karşıtı protesto eyleminde eski bir asker beyaz polisleri hedef alarak 5’ini öldürmüş 6’sını da yaralamıştı.

Ülkede polis, siyah tartışmaları devam ederken bugün de yine Baton Rogue da saldırganlar 3 polisi öldürdü üçünü de yaraladı. Saldırganlardan bir veya ikisinin ise kaçtığı belirtildi. 

Başkan Obama, yaşanan şiddet olayları ve ülkede artan ırkçı söylemlere karşı birlik çağrısı yaptı. Obama, “Bizlerin kışkırtıcı söylemlere ihtiyacımız yok. Bizlerin siyasi çıkar veya kendi ajandasında avantajlı olma çabasında olanlara da ihtiyacımız yok. Her birimiz kalplerimizi açmalı, öfkeli kelimelerimizi dindirmeliyiz’’ dedi.

Obama, Baton Rouge da yaşanan silahlı saldırıyı kınadı. Obama, hiçbir mazeretin güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı ve öldürülmelerini haklı kılamayacağını söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.