Obama Erdoğan ile haftaya görüşebilir

Obama Erdoğan ile haftaya görüşebilir

ABD Başkanı Barack Obama, Atatürk Havalimanı’nda dün yaşanan terör saldırısından sonra bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kanada’da temaslarda bulunan Başkan Obama adına açıklamada bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, “Başkan Obama bu sabah Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptı. Başkan, Amerikan halkı adına, taziyelerini iletti. Bu görüşme kapsamında, Türklerin bu soruşturmanın tamamlanmasından yarar sağlaması ve güvenliğin daha fazla güçlendirilmesi için destek vereceklerini söyledi” ifadelerine yer verildi.

Başkan Obama’nın gelecek hafta G20 için Avrupa’ya yapacağı gezide İstanbul’a uğrayıp uğramayacağına yönelik soruya Earnest, “Başkanın programı ile ilgili  şu an itibariyle bir değişiklik yok. Başkan Varşova’ya yapılacak gezi kapsamında aralarında Türkiye’nin de yer aldığı NATO müttefikleri ile görüşmeler yapacak” dedi.

Earnest, Obama’nın ‘bir şekilde’, bir fırsat bularak Türkiye Cumhurbaşkanı ile de İstanbul’daki saldırıyı görüşebileceğini ifade etti.

Gazetecilerin, “Saldırının soruşturulması ile ilgili Türkiye’nin ABD’den herhangi bir talebi oldu mu?” sorusunu Earnest, “Şu an için bununla ilgili yeni bir bilgiye sahip değilim. Türk ve ABD’li yetkililer arasında yapılan önceki görüşmelerde, bu konuda yardım teklif edilmiştir. Ancak şu an için yeni bir gelişme yok” şeklinde cevapladı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.