NFL’de milli marş krizi

NFL’de milli marş krizi

Sezon öncesi maçların başladığı Amerikan Futbolu Ulusal Ligi’nde (NFL) önceki gün oynanan San Francisco 49ers ile Green Bay Packers arasındaki karşılaşmaya milli marş krizi damgasını vurdu.

San Francisco 49ers oyun kurucusu Colin Kaepernick’in milli marş sırasında oturduğunu gösteren fotoğraf beraberinde bir tartışma getirdi. Matt Barrows’un paylaştığı fotoğrafta 7 numaralı Kaepernick’in herkes ayaktayken oturduğu görülüyor.

Konuyla ilgili konuşan Kaepernick, “Siyah tenli ve farklı ırklardan insanların baskı gördüğü ülkenin bayrağına ve kendisine saygı göstermek zorunda değilim. Bu futboldan daha önemli bir olay ve bence kafamı diğer tarafa çevirmek çok bencilce. Bu başkasıyla birlikte mücadele edebileceğim bir durum değil. Kimsenin de onayını beklemiyorum. Baskı altındaki insanlar için ayağa kalkıyorum” dedi.

San Francisco 49ers da konuyla alakalı olarak milli marşın çok önemli olduğunu, ön sezon maçları içinde ayrı bir yeri bulunduğunu ifade etse de oyuncularını bu noktada ayağa kalkmaya zorlayamayacaklarını belirtti.

NFL de sporcuların milli marş sırasında ayağa kalmasının iyi bir örnek teşkil edeceğini ancak kalkmayan oyuncular için de bir yaptırımın olmadığını açıkladı.

Colin Kaepernick, Twitter hesabından siyahilere karşı yapılan saldırıları retweetler ile biliniyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.