New York’ta öldürülen Müslümanların katil zanlısı yakalandı

New York’ta öldürülen Müslümanların katil zanlısı yakalandı

New York’un Queens ilçesinde  Bangladeş asıllı imam Maulama Akonjee ile arkadaşı Thara Uddin’in katil zanlısı yakalandı.

New York Polis Departmanı (NYPD) Cumartesi günü meydana gelen silahlı saldırısı ile ilgili 35 yaşındaki Oscar Morel isimli zanlının yakalandığını duyurdu.

newyork muslumanlarMorel, ‘ikinci dereceden cinayet’ ile suçlanıyor. İspanyol asıllı saldırganın cinayetleri neden işlediği henüz açıklanmadı.

Zanlı, cinayetlerin işlendiği gün, bir araca çarpıp kaçmaya çalışırken yakayı ele verdi. Polis, inceleme yaptığı görüntülerde, Morel’in kullandığı arabayı tespit edip, Pazar akşamı yerel saatle 22.00’da operasyon düzenledi.

Polisi görünce kaçmaya çalışan saldırgan kısa sürede gözaltına alındı. Ayrıca New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, imam Akonjee ve Uddi’in cenaze törenin katılarak bir konuşma yaptı.

Başkan Blasio, cinayetin neden işlendiğini hala bilmediklerini ama bunu kısa sürede ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Blasio, “Birimize yapılan saldırı, hepimize karşı yapılmıştır. Bu iki iyi insanın aramızdan ayrılmasının acısını yaşıyoruz”dedi.

Cumurtesi günü Queens’in 79. Sokak ile Liberty Caddesi’nde bulunan Ozone Park yakınlarında yerel saatle 14.00 sularında meydana gelen silahlı saldırıda İmam Maulama Akonjee ve Thara Uddin hayatını kaybetmişti.

Fotoğraflar: Michael Appleton

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.