New Hampshire Valisi: Baskılar yüzünden gelen Türklere kapımız sonuna kadar açık

New Hampshire Valisi: Baskılar yüzünden gelen Türklere kapımız sonuna kadar açık

New Hampshire eyaletinde artık bir gelenek haline gelen Türkiye Kültür Günü etkinliği bu yıl yine Eyalet Kongresi’nde yapıldı.

Sunuculuğunu eski milletvekili Jack Balcom’un yaptığı programa 100’ün üzerinde senatör, milletvekili ve kongre çalışanları katıldı.

7 senatör ve milletvekilinin ev sahipliğini yaptığı programın onur konuğu New Hampshire Valisi Chris Sununu olurken, Meclis Başkanı Shawn Jasper’de meclis adına bugünün önemine dair bir bildiri yayınladı. Meclis bildirisinde Türk Kültür Merkezi’nin Türkiye-Amerika arasındaki ilişkilere yaptığı katkılar vurgulanırken, aynı zamanda New Hampshire eyaletindeki kültür çeşitliliğinin önemli bir parçası olduğuna değinildi.

New Hampshire eyaletinde ilk ve tek Türk derneği olarak hizmet veren Türk Kültür Merkezi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen programın gündemini son zamanlarda Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlalleri ile diktatörleşen devlet rejimi oluşturdu.

Vali Sununu yaptığı konuşmada Türk Kültür Merkezi’nin kısa sayılabilecek bir sürede New Hampshire eyaletine önemli katkılar yaptığını vurguladı. Konuşmasının devamında ise Türk hükümetinin yaptığı baskılar sonucu ülkesini terkederek New Hampshire eyaletine gelen mağdurlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi. Vali Sununu ayrıca yeni gelen göçmenlerin eyaletin ekonomisi ve kültürel zenginliğine olan katkılarının önemine de değindi.

Yüzlerce misafirin katıldığı etkinlikte Türk mutfağından çeşitli örnekler ikram edilirken, Türk kültürünü temsil eden çeşitli hediyelerde dağıtıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.