Meksika’da 7,1 şiddetinde deprem

Meksika’da 7,1 şiddetinde deprem

Meksika’da meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde en az 230 kişi hayatını kaybetti.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), derinliği 50 km olan depremin merkez üssünün başkent Meksiko’dan 120 km uzakta olduğunu açıkladı.

Meksika Devlet Başkanı Enrique Peña Nieto, Meksiko’daki Coapa ilçesinde bir okulun çökmesi sonucu 20’den fazla çocuğun öldüğünü, 30’unun da kaybolduğunu açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise önce ölü sayısının en az 250 olduğunu duyurdu, ardından bu sayıyı 216’ya düşürdü.

Meksiko’da 49, kentin güneyindeki Morelos eyaletinde en az 55, Puebla eyaletinde ise en az 32 kişi hayatını kaybetti. Meksiko’da onlarca binanın çöktüğü ve havalimanlarındaki uçuşların durdurulduğu açıklandı.

Başkentteki bazı binalarda yangın çıktığı ve içeride mahsur kalanların olduğu kaydedildi. Binlerce insan telaşla soluğu sokaklarda alırken, başkentin birçok bölgesinde telefon bağlantıları ve elektrikler kesildi. Elektrik ve telefon hatlarının kesildiği bölgelerde yaşayanların sayısı 2 milyon civarında.

Meksika basınına göre, depremden etkilenen bölgelerde 500’den fazla ordu mensubu ile 200’e yakın polis görevlisi ve gönüllüler, kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

WHATSAPP MESAJLARI

El Universal gazetesine konuşan, enkaz altında kalan çocuklardan bazılarının anne ve babaları ise çocuklardan WhatsApp uygulaması üzerinden mesajlar aldıklarını söyledi.

Bir kız çocuğunun “Ben iyiyim, yanımda sıkışmış dört çocuk daha var, yardım edin, susadık” yazdığı belirtildi.

Reuters haber ajansı ise WhatsApp mesajı söylentilerinin enkaz çevresindeki kurban yakınları arasında dolaştığını ancak doğrulanamadığını bildirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.