Manchester’da konser salonuna saldırı: 22 ölü

Manchester’da konser salonuna saldırı: 22 ölü

İngiltere’nin kuzeyindeki Manchester kentinde bulunan konser salonu Arena’da Pazartesi akşam saatlerinde bir patlama meydana geldi. Polisin intihar saldırısı olarak ele aldığı olayda saldırganın dışında 22 kişinin yaşamını yitirdiği ve 59 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Reuters, saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini ve örgütün yaptığı açıklamada saldırının konser salonuna yerleştirdiği bir patlayıcı ile gerçekleştirildiğini söylediğini yazdı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, bunun “savunmasız çocukları hedef alan dehşet verici ve iğrenç bir saldırı” olduğunu ve çok sayıda yaralının hayati tehlikesinin bulunduğunu belirtti.

Salı sabahı yerel saatle 11.00’de bir basın toplantısı düzenleyen May, polisin saldırganın kim olduğunu ortaya çıkardığına inandığını fakat soruşturma devam ettiği için kimliğini şimdilik açıklamayacaklarını belirtti ve ekledi:

“Teröristler asla kazanamayacak ve değerlerimiz, ülkemiz ve yaşam tarzımız üstün gelecek.

“Saldırganın sapkın ve çarpık zihniyetini anlamakta zorlanıyoruz.

“Tehdit seviyesi ciddi olarak değerlendirilmeye devam ediyor. Bu da yeni bir terörist saldırının gerçekleşmesinin kuvvetle muhtemel olduğu anlamına geliyor.”

Güvenlik güçleri ve sağlık görevlilerine de teşekkür eden Theresa May, Manchester’a gideceğini de söyledi.

Manchester Emniyet Müdürü Ian Hopkins de, yaşamını yitirenler arasında çocukların da olduğunu ve şu aşamada bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşündüklerini açıkladı.

Hopkins gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bunu bir terör olayı olarak ele alıyoruz ve şu aşamada dün akşamki saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiğine inanıyoruz. Önceliğimiz bu kişinin tek başına mı, yoksa bir örgütün parçası olarak mı hareket ettiğinin tespit edilmesi. Saldırganın olay yerinde öldüğünü teyit edebilirim. Saldırganın el yapımı patlayıcı düzenek taşıdığını ve bunu ateşleyerek bu felakete neden olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü, bu patlamayı, “Manchester Bölgesi’nde yaşanan en korkunç olay” olarak nitelendirdi.

Patlama, ABD’li pop şarkıcısı Ariana Grande’nin konserinin sona ermesinin hemen ardından meydana geldi.

İngiltere Başbakanı Theresa May konuyla ilgili ilk açıklamasında, düşüncelerinin “polis tarafından dehşet verici bir terör saldırısı olarak ele alınan olaydan” etkilenenlerle birlikte olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Amber Rudd, yayınladığı video mesajında, “Bu, bir pop konserine giden gençler ve çocuklar gibi toplumumuzun en hassas kesimlerini kasten hedef alan barbarca saldırıdır” dedi.

BBC’ye konuşan acil müdahale ekipleri, tedavi ettikleri bazı yaralanmaların “şarapnel yaralarına benzediğini” belirtti.

Patlamanın ardından Muhafazakar Parti, İşçi Partisi, İskoçya Ulusal Partisi ve Liberal Demokratlar, 8 Haziran’daki genel seçim kampanyası kapsamında Salı günü yapacakları programlarını askıya aldıklarını açıkladı.

Manchester Arena, yaklaşık 18 bin kişilik kapasitesiyle şehrin en büyük kapalı konser salonu olma özelliğini taşıyor.

23 yaşındaki ABD’li pop şarkıcısı Grande’nin özelikle gençler ve çocuklar arasında popüler olduğu biliniyor.

Grande, Twitter hesabıdan paylaştığı mesajda ‘çok üzgün olduğunu, söyleyecek sözü olmadığını’ ifade etti. Grande, ayrıca dünya turnesini askıya aldı.

Görgü tanıkları patlamanın ardından büyük bir panik yaşandığını aktarıyor.

İnsanların yangın çıkışlarına doğru yönelirken büyük bir kaosun yaşandığı ve etrafa cep telefonu, kıyafet, ayakkabı gibi kişisel eşyaların saçıldığı vurgulanıyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.