Londra’da korkunç saldırı, 7 kişi öldü

Londra’da korkunç saldırı, 7 kişi öldü

İngiltere’nin başkenti Londra’da cumartesi gecesi düzenlenen terör saldırısında en az 7 kişi hayatını kaybederken 48 kişi yaralandı.

Büyük Britanya, genel seçimlere günler kala ve Manchester’deki 22 kişinin öldüğü bombalı saldırıdan sonra yine terör saldırısına hedef oldu. Üç saldırgan gece saatlerinde Londra’da en az 7 kişiyi öldürdü. Saldırıda bazıları ağır olmak üzere 48 kişi de yaralandı.

Yaralılardan 21’inin durumu ciddiyetini koruyor. Saldırganlar polis tarafından olay sırasında öldürüldü. Polis saldırganların adreslerine baskın düzenleyerek 12 kişiyi gözaltına aldı. Terörle mücadele ekiplerinin başkanı Mark Rowley, saldırıları ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdiklerini açıkladı.

Saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi. Cihatçı propaganda istihbarat grubu direktörü Rita Katz terör milisi IŞİD’in internet sitelerinde saldırganların övüldüğü mesajların yayınlandığını söyledi.

Başbakan Theresa May saldırı nedeniyle seçim kampanyasına ara verdiğini açıkladı. Avrupa Birliği ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP) ise seçim kampanyasına ara vermeyeceğini duyurdu.

Britanya’daki erken genel seçimler 8 Haziran Perşembe günü yapılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.