Kuzey Kore, ‘Türkiye’nin Gelini’ne Pyongyang’da gösteri teklifi

Kuzey Kore, ‘Türkiye’nin Gelini’ne Pyongyang’da gösteri teklifi

Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi Başkanı Kim Yong-nam, başaralı Türk baletlerden Tunç Sökmen’in eşi Kang Sue-jin’den Pyongyang’da gösteri yapmasını rica etti

2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatları’nın açılması ile Güney Kore-Kuzey Kore hattında sıcak bir hava esmeye başladı. Olimpiyatların açılış törenine Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi Başkanı Kim Yong-nam ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kızkardeşi Kim Yo-jong’un tokalaşması damga vurgu. Kızkardeş Kim Yo-jong, aynı zamanda Kuzey Kore İşçi Partisi Merkez Yönetme Kurulu 1. Başkan Yardımcısı.

Kuzey Kore heyetinin dün Pyeongchang’daki programı bugün başkent Seul’de devam etti. Bugün Başbakan Lee Nak-yeon ile Kuzey Kore heyetinin görüşmesine Güney Kore Devlet Balesi Başkanı Kang Sue-jin de katılım gösterdi. Görüşme esnasında Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi Başkanı Kim Yong-nam’ın ünlü balerin Kang’a Kuzey Kore’nin başkenti Pyeongyang’da büyük bir bale gösterisi ricasında bulundu. Güney Koreli ve Kuzey Koreli heyet temsilcileri, iki ülkenin birleşmesinin öncelikle spor ve sanat üzerinden gerçekleşmesi halinde birleşme sürecenin daha barışçıl ve daha hızlı olacağını ifade etti.

Kang Sue-jin kimdir?

Güney Kore Devlet Balesi Başkanı Kang Sue-jin, başaralı Türk baletlerden Tunç Sökmen’in eşidir. Almanya’daki eğitimleri sırasında tanışan çiftin hikayesi ise tam bir aşk romanını andırıyor. Stuttgart Balesi’ndeki eğitim alan Kang ve Sökmen, evlenmeye karar verirler. Fakat Kang’ın ailesi bu evliliğe izin vermezler. Kang, Sökmen’den kendisini beklemesini ister. Sökmen ise 10 yıl da olsa bekleyeceğini söyler. 7 yıllık bir bekleme süresinden sonra Kang’ın ailesi bu aşka artık kayıtsız kalamaz ve 2002 yılında dünya evine girerler. 2014 yılında Güney Kore Devlet Balesi’ne başkan olarak atanan Kang, Koreli bir çok genç balerinin vizyonunu belirlemeye devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.