Jared Kushner’e Beyaz Saray’dan yeni görev

Jared Kushner’e Beyaz Saray’dan yeni görev

Amerika Başkanı Donald Trump’ın federal hükümet bürokrasini yeniden yapılandıracak yeni bir birim oluşturmayı planladığı belirtildi. Trump’ın bu yeni birimin başına damadı Jared Kushner’i ataması bekleniyor.

Washington Post’un haberine göre yeni birim, federal hükümetin işleyişinde önemli reformlar yapmak üzere geniş yetkilere sahip olacak.

Kushner, gazeteye yaptığı açıklamada, federal hükümetin bir Amerikan şirketi gibi çalışması gerektiğini kaydetti.

Kushner, “Umudumuz müşterimiz olan vatandaşlarımız için en hızlı en etkin biçimde iş yapabilmek,” dedi.

Teknoloji ve veri, reform progamının öncelikli konuları arasında sıralanıyor. Apple CEO’su Tim Cooke ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de Beyaz Saray ile çalışacağı iddia edildi.

Ivanka Trump ile evli olan Kushner hali hazırda Trump’ın danışmanı olarak görev yapıyor.

Washington Post’un haberine göre Kushner, savaş muhariplerine verilen sosyal yardımlar, uyuşturucu bağımlılığı, teknoloji, veri altyapısı, işgücü eğitimi ve altyapı gibi konulara odaklanacak.

Gelişme aynı zamanda Ivanka Trump’ın Beyaz Saray’da kendi ofisine kavuşmasının ardından geldi.

Demokratlar çıkar çatışmasına dikkat çekse de Adalet Bakanlığı Kushner’in Beyaz Saray’da üst düzey danışman olarak hizmet edebileceğini belirtti.

Kushner’e bir dizi iç ve dış politika sorumluluk verilmişti, Washington Post’un haberine göre yeni görevine rağmen diğer alanlarda da hizmet etmeye devam edecek.

Bu arada Kushner Senato İstiharat Komisyonu’na Rusya’nın Kasım’daki başkanlık seçimine müdahil olup olmadığıyla ilgili araştırmada gönüllü olarak ifade vermek istedi. Komite ise henüz Kushner’a yanıt vermis değil.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.