HRW’dan idam uyarısı

HRW’dan idam uyarısı

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), referandum kampanyasının siyasal baskı altında gerçekleştiğini belirtip idam cezasının geri getirilmesinin felakete yol açacağını savundu. HRW Türkiye temsilcisi Emma Sinclair-Webb, OHAL KHK’larıyla cumhurbaşkanı ve hükümetin medyayı ele geçirdiğini, kamusal alanda baskın olduğunu, eleştirileri dile getiren gazetecilerin ve HDP’li vekillerin tutuklandığını hatırlatarak, “Kampanya eşi benzeri görülmemiş bir siyasal baskı ikliminde gerçekleşti” dedi.

OHAL kaldırılmalı’

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz zarf ve pusulaları geçerli sayma kararını ‘tartışmalı’ diye niteleyen, Sinclair-Webb, Erdoğan’a OHAL’i kaldırma çağrısı yaptı: “Önümüzdeki günlerde cumhurbaşkanı ve hükümet OHAL’i kaldırmalı ve siyasi durum ne olursa olsun Türkiye’de insan haklarına bağlılığı muhafaza etmeli.”

İdam cezası felakete yol açar’

Açıklamada, Erdoğan’ın referandumun ardından ‘zafer konuşması’nda da sinyalini verdiği idam cezası hakkında da şu ifadeler kullanıldı: “Erdoğan pazar günkü zafer konuşmasında idam cezasını geri getirme planlarından söz etti, ki bunu referandum kampanyası boyunca tekrarlayıp durdu. HRW, doğası gereği geri döndürülemez, gaddarca ve insanlık dışı olan idam cezasına karşı çıkmaktadır. İdam cezasının geri getirilmesi Türkiye’yi insan hakları normlarından uzaklaştırır, felakete yol açar.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.