Hocaefendi, Manchester’daki terör saldırısı için Tel’in mesajı yayınladı

Hocaefendi, Manchester’daki terör saldırısı için Tel’in mesajı yayınladı

Fethullah Gülen Hocaefendi, İngiltere’nin Manchester şehrinde gerçekleştirilen bombalı saldırı münasebetiyle Tel’in ve taziye mesajı yayınladı.

Hocaefendi’nin yayınladığı mesajın tamamı şöyle; “22 Mayıs’ta İngiltere’de Manchester Arena’daki bir konserde meydana gelen bombalamadan ötürü büyük üzüntü duydum. Bu menfur saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Aralarında çocukların da bulunduğu hayatını kaybeden ve yaralanan mağdurlara, ailelerine ve yakınlarına en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. IŞİD anlamsız, dehşete düşüren şiddet ve terörizmi yayarak toplumumuzda bir felaket olmaya devam ediyor.

Dostluk, arkadaşlık ve müzik ortamında insanları bir araya getiren bir konserin, kaos ve teröre sahne olması yürekleri dağlıyor. Daha önce de belirttiğim gibi, insan hayatının kutsallığına yapılan herhangi bir saldırı tüm insanlığa yapılan bir saldırıdır. Böyle bir acımasızlığa hiçbir gerekçe bulunamaz. Dini, siyasi veya ideolojik bir gündemi teşvik etmek için şiddet kullanılmasını tereddütsüz kınamaya devam edeceğim.

Cenab-ı Erhamurrahimin’den yaralıları iyileştirmesini, bu menfur saldırının mağdurlarını ve küresel toplumumuzu barış ve uyum içerisinde yaşanıldığı günlere ulaştırmasını niyaz ediyorum.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.