Hillary Clinton: Tüm Amerikalılar Türk halkının yanında

Hillary Clinton: Tüm Amerikalılar Türk halkının yanında

Demokrat Parti’nin muhtemel başkan adayı ve ABD eski dışişleri bakanı Hillary Clinton, İstanbul’da yaşanan terör saldırısı nedeniyle yayınladığı mesajında, ‘‘Tüm Amerikalılar nefret ve şiddetle mücadeleye karşı Türkiye halkının yanında’’ dedi.

Resmi Twitter hesabından paylaştığı mesajında Clinton, ‘‘Teröristler, NATO müttefikimizi bugün yine kalbinden vurdu. Ve tüm Amerikalılar nefret ve şiddetle mücadeleye karşı Türkiye halkının yanında’’ diye yazdı.

Açıklamada, terör saldırısının gerçekleştiği İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’nın en büyük üç havalimanından biri olduğu hatırlatılarak, Türk polisinin, olası daha büyük bir felaketi kahramanlık göstererek önlediği dile getirildi.

İstanbul’da yaşanan olayının terör ve radikal cihatçılara karşı kararlılıklarını daha da güçlendirdiğini belirten Clinton mesajında şunları yazdı; ‘‘Ve hatırlatırım ki, Amerika Birleşik Devletleri’nin terör ile mücadeleden geri çekilmesi söz konusu olamaz. Biz bu tehdide karşı Ortadoğu, Avrupa’daki ortak ve müttefiklerimiz ile işbirliğimizi derinleştirmek durumundayız.  Bu işbirliği, vatan korumak ve ülkemizin güvende tutmak için gereklidir. Dualarımız ve kalbimiz kurbanların, aileleri ve Türk halkı ile birlikte.”

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.