Hakim Zarrab’ın talebini reddetti

Hakim Zarrab’ın talebini reddetti

New York’ta tutuklu yargılanan Reza Zarrab’ın davasına bakan hakim Richard Berman davadan çekilmediğini açıkladı.

İran asıllı iş adamı Zarrab, Türkiye’de bir hukuk konferasına katıldığı için hakim Berman’ın tarafsız olamayacağı gerekçesi ile ‘reddi hakim’ talebinde bulunmuştu. Hakim açıkladığı kararında Zarrab’ın talebinin zamansız olduğunu kaydetti.

Avukatların  4 ay bekledikten sonra reddi hakim talebinde bulunduğuna dikkat çeken Berman,kendisinin İstanbul’da hukukun “temel prensiplerinin” tartışıldığı uluslararası bir toplantıya katıldığını hatırlattı. Hakim kararında, Zarrab’ın avukatı Benjamin Brafman’ın bu durumdan ilk duruşmada haberi olduğuna ve açık ifadelerle ‘tarafsız kalacağınıza inanıyoruz’ söylemini hatırlattı.

Zarrab ismini ilk olarak Mart 2016 tarihinde Miami’de tutuklanmasından sonra duyduğunu belirten Berman, davanın kendisine ‘tesadüfi’ bir şekilde verildiğini ifade etti. Avukatların, reddi hakim dilekçelerinde öne sürülen iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirten Amerikalı hakim, “İddia edildiği gibi İstanbul’daki sempozyumun daha çok Zarrab üzerine odaklandığı” ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Berman, sempozyumda yaptığı konuşmanın ve gazetede hakkında çıkan haberin dökümlerini göstererek avukatların öne sürdüğü iddiaları ‘çürüttüğünü’ vurgu yaptı.

Berman, sempozyuma İngiltere’nin eski Adalet Bakanı Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki Yargıcı Işıl  Karakaş olmak üzere dünyanın sayılı hukuk fakültelerinden öğretim üyelerinin katıldığını yazdı.

Hakim, Zarrab’ın bir sonraki duruşmasının 5 Ekim saat 10.30’da olduğunu açıkladı. Duruşmada avukatlar, iddianamenin geçersiz kılınarak davanın düşürülmesini isteyecek.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.