Hakan Atilla’ya yönelik suçlamalar arttı

Hakan Atilla’ya yönelik suçlamalar arttı

New York’ta tutuklu bulunan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’ya yönelik suçlamlar son iddianame ile arttı.

Dün akşam (6 Eylül) akşam saatlerinde New York Güney Bölgesi Federal Savcılığı’nın Reza Zarrab davasındaki iddianameyi genişletmesiyle birlikte hem Zarrab hem Atilla davası yeni bir boyut kazandı.

Savcılık eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, aynı bankanın eski Genel Müdür Yardımcısı Levent Balkan’ın da isimlerini iddianameye eklemiş ve bütün sanıkların tüm suçlardan yargılanmasını istemişti.

Bu sabah (7 Eylül) Hakan Atilla’nın eski iddianamenin geçerli sayılmaması ve düşmesi isteği ile yapılacak davası da bu gelişmeler nedeniyle 25 Eylül’e ertelendi.

Davaya bakan Hakim Richard Berman önce savcılık tarafının yeni iddianamesiyle neler değiştiğini kısaca sordu. Savcılık ilk iddianameye göre daha genişletilmiş bir iddianame hazırladıklarını ve Halk Bankası’nın İran’a yönelik yaptırımlaın delinmesindeki rolünün daha genişletilip anlatıldığını söyledi. Savcılık makamı ayrıca yeni iddianame ile Türk ve İranlı yetkililerin yaptırımların delinmesi, para aklama, ABD’ye yönelik komplo gibi suçları nasıl işlediklerinin daha detaylı açıklandığını belirtti.

Hakan Atilla’nın avukatları ise yeni gelişmeler ışığında Türkiye’ye gitmeleri ve yeni tanık ve delillere ulaşmaları gerektiğini söyledi. Savunma ayrıca Atilla’nın davasının diğer davalardan farklı olduğunu belirterek, “Yabancı bir dilden çeviriler yapmak gerekiyor. Tanık ve belgeler ABD dışında. Bu yüzden bu şekil son dakika değişiklikleri bizi çok etkiliyor” dedi.

Savcılığın yeni iddianamesi ile Hakan Atilla’ya yönelik suçlamalar 2’den 6’ya çıktı. Savcılık ayrıca Zafer Çağlayan ve diğer sanıkların da tüm suçlardan suçlandığını belirtti.

Hakan Atilla yeni suçlamalar karşısında da “suçsuzum” savunması yapacağını belirtti.

Yargıç Berman Reza Zarrab’ın yeni iddianame ile ilgili olarak 11 Eylül öğlen 12’de mahkemeye geleceğini belirtti. Hakan Atilla’nın davası için de yeni tarih 25 Eylül olarak belirlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.