Hakan Atilla’nın dava erteleme talebine ret

Hakan Atilla’nın dava erteleme talebine ret

Rıza Sarraf davasında New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, yeniden hakim karşısına çıktı.

Hakim Berman, Atilla’nın 30 Ekim’de davanın asıldan görülmeye başlanacağı jürili duruşmaların ertelenme talebini ret etti. Davanın aslının 30 Ekim’den itibaren görülmesine hükmetti.

Atilla’nın duruşmasında savunmasını üstlenen hukuk firmasının davada mağdur olan bazı bankaların da temsilcisi olması nedeniyle savcılığın çıkar çatışması iddiası görüşüldü.

Atilla, çıkar çatışmasıyla iddiaları “Anladım” diye yanıtladı, çıkar çatışması iddialarının farkında olduğunu belirterek bu konuda tüm haklarından feragat edip dava süresince savunmasını aynı avukatlarla sürdüreceğini belirtti.

‘Avukat paramı Halkbank ödemese üzülürdüm’

Hakim Richard Berman, “Avukatlarının parasını Halkbank mı ödüyor?” sorusunu “Evet” diye yanıtladı. Esprili bir şekilde, “Ödemeselerdi üzülürdüm” dedi.

Hakim Berman’ın çıkar çatışmasıyla ilgili kararını önümüzdeki haftalarda taraflara yazılı olarak bildirmesi bekleniyor.

Mart ayından beri tutuklu olarak yargılanan Atilla’nın yapılan son duruşmada da kefaletle serbest bırakılma talebinde bulunmadığı gözlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.